Početna - IZDVOJENO - Damir Mišković nakon prvih sedam kola: Dinamo nije slabiji, ali Rijeka je jača!
HNK Rijeka
arhiva

Damir Mišković nakon prvih sedam kola: Dinamo nije slabiji, ali Rijeka je jača!

Teče peta Miškovića godina. Predsjednika koji je HNK-u Rijeka udahnuo život. Istodobno je i najveći navijač. Nijedan predsjednik nije imao toliko strasti niti je ubrizgao toliko novaca. Pedeset milijuna eura. Za život kluba kojega je preuzeo, 20. ožujka 2012. godine, kada je bio na prosjačkom štapu, osvojio Kup i Superkup Hrvatske, ponosno krstario Europom… Za kamp na Rujevici s glavnim, zamjenskim stadionom, odakle puca pogled na Kvarnerski zaljev. Ljepši od  kampa Monaca u Monte Carlu!

U noći posljednjeg dana kolovoza spuštena je rampa za seobu igrača. Rijeka i Hrvatska nisu – Juventus ili Engleska. Rijeka nije Dinamo koji je prodao Pjacu i Roga, otišao je vratar Eduardo… Ali, nikada većeg prometa, u dolasku i odlasku, u HNK-u Rijeka, kao ovog ljeta.

– Odradili smo prelazni rok kako smo i planirali. U oba pravca. Napravili smo najavljeno, stvorili jaku Rijeku. Ispunili smo obećanje dato navijačima. Što se tiče odlazaka, broj igrača pod ugovorom smanjen je sa skoro pedeset na tridesetak. Realan broj. Normalan je odlazak vrhunskih igrača. Rijeka je mnogima, na našu sreću, lansirna rampa nove afirmacije i zarade. Nema načina da ih se zadrži, jer znaju se naši kriteriji financijski.

Nema panike, jer otišao je i Bezjak…?

– Ne. Očekujem da ovo bude najjača Rijeka mojega mandata!

Prije Bezjaka otišli su Tomasov, Lešković, Balaj, Samardžić, Roshi, Močinić. U novinama se može pročitati o zaradi od 13 milijuna eura?

– Rekao sam već jednom, ne prodajemo dragulje i zlato. HNK Rijeka nije rudnik dijamanata, naplaćujemo svoj kvalitetan rad. Prvenstveno mislim na stručni stožer na čelu s trenerom Kekom. Novinari imaju pravo objavljivati bajke, podatke do kojih su došli. Nogomet je zabava, ali i biznis na nekoliko razina. Svako posluje u svom svijetu. Mi smo izuzetno zadovoljni prijelaznim rokom. Ostvarili smo željeno. Jači smo, a zaradili smo nešto…

Budžet ostaje osam milijuna eura. Rekli ste da ćete ga zatvoriti nakon prijelaznog roka?

– Između osam i devet milijuna eura za aktivnost cijelog kluba. Do lipnja iduće godine.

Tvrdite da će Rijeka jaka, ali dobra prodaja govori o kvalitetnom radu struke. Otišlo je 25 igrača, došlo 14?

– Rijeka je projekt i vizija, svi složno radimo. Ljeto je bilo za sve izuzetno naporno. Treba dovesti igrače kvalitete Gorgona, Andrijaševića…  Svaka čast Juričiću i Manceu.

Na prvoj sljedećoj domaćoj utakmici bit će sigurno puno, dolazi Dinamo?

– Utakmica motiva i inspiracije u kojoj će igrači jamačno pružiti maksimum u nastojanju da uzmu skalp Dinamu i pokažu da ćemo se do kraja boriti za naslov prvaka.

Dinamo je prodao Pjacu, Roga…?

– I doveo nekoliko igrača Dinamo je jak. Tri puta veći budžet od Rijeke. Plasmanom u Ligu prvaka  pokazao je da ima vrhunske igrače. Nije lako izboriti Ligu prvaka. Dinamo nije ništa slabiji u odnosnu na prošlu sezonu. Ali je Rijeka jača u odnosu na sezonu za nama. Šest pobjeda su lijepa najava sezone, još kada se poslože sve kockice… Ovo je Rijeka po mom ukusu, spremna za velike stvari.

I: Novi list

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održan odbojkaški turnir Ičići Masters 2022.

Na plaži u Ičićima od 5. do 7. kolovoza odigran je turnir Ičići Masters 2022 – Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u ...