Početna - IZDVOJENO - Dan osoba sa sindromom Down

Dan osoba sa sindromom Down

Down Syndrom International (DSI) službeno je odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Taj datum odabran je kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma.
Danas, na prvi dan proljeća, a ujedno i na Dan darovitih, obilježava se Svjetski dana sindroma Down nošenjem šarenih rasparenih čarapa.
Riječka Udruga za sindrom Down – Rijeka 21 pokrenula je projekt “Vidimo sE” .
S obzirom na sve probleme s kojima se Udruga za sindrom Down – Rijeka 21 susreće, odlučili su napraviti projekt koji bi stvorio bolju budućnost za našu djecu i istovremeno utjecao na kvalitetu života odraslih članova. Projekt Vidimo sE odnosi se na osobe s DS-om, ali onaj njegov možda najvažniji dio tiče se cjelokupne populacije osoba s teškoćama u razvoju.
Ciljevi koje ističu su senzibilizacija društvene zajednice prema osobama s poteškoćama, posebice sa sindromom Down, osvješćivanje ljepote u različitosti, poticanje stvaranja okruženja u kojem će svi ljudi prepoznati i prihvatiti vrijednosti i dignitet osoba s poteškoćama, posebice s naglaskom na sindrom Down, promjena percepcije te stvaranje budućnosti u medijima i marketinškoj industriji za osobe s poteškoćama, stvaranje programa podrške koji podižu svjesnost o inkluziji i istodobno privlače kompanije samoj ideji inkluzije i promociji sebe kroz projekt.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

117 stipendista Grada Opatije u tekućoj školskoj/akademskoj godini

Grad Opatija će u tekućoj školskoj/akademskoj godini imati čak 117 stipendista. Temeljem pristiglih prijava odobreno je 45 učeničkih stipendija, 61 studentska stipendija, ...