Početna - IZDVOJENO - Dan sigurnijeg Interneta – Spriječimo govor mržnje na društvenim mrežama

Dan sigurnijeg Interneta – Spriječimo govor mržnje na društvenim mrežama

Povodom Dana sigurnijeg Interneta, Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske provodi kampanju pod nazivom „Spriječimo govor mržnje na društvenim mrežama“.

U sklopu kampanje dogovoren je ciklus predavanja namijenjenih učenicima osnovnih škola, njihovim roditeljima i stručnim suradnicima na temu
„Prevencija elektroničkog nasilja“.
Središnja aktivnost kampanje bit će održana sutra, 8. veljače u 11.20 sati u riječkom Muzeju starih računala i informatičke tehnologije „Peek and Poke“, gdje će učenici 7. razreda Osnovne škole „Kozala“ iz Rijeke prisustvovati predavanju te zajedno s hrvatskim reprezentativcem javnosti uputiti prigodne poruke s ciljem sprječavanja svih oblika govora mržnje, promicanja pozitivnih stilova života, nenasilja i međusobne tolerancije.
U sklopu kampanje, predavanja na temu “Prevencija elektroničkog nasilja“ bit će održana prema slijedećem rasporedu:

 • Osnovna škola Turnić, Rijeka
  – 7. veljače u 17 sati za roditelje učenika 7. razreda
 • Osnovna škola Nikole Tesle
  12. veljače u 17 sati za roditelje učenika 6. razreda
 • Osnovna škola „Fran Franković“, Rijeka
  – 13. veljače u 8 i 8.50 sati za učenika 6. razreda
  – 14. veljače u 12.25 sati za učenike 6. razreda
 • Osnovna škola Ivana Zajca, Rijeka
  – 15. veljače u 11.30 sati za roditelje učenika 5. razreda
 • Osnovna škola Ivana Mažuranića, Novi Vinodolski
  – 16.veljače u 10 i 10.45 sati za učenike 6. razreda
 • Osnovna škola „Klana“
  – 19. veljače u 17.00 sati za roditelje učenika 6. razreda
 • Osnovna škola „Brajda“, Rijeka
  – 26.veljače u 17 sati za roditelje učenika 6. razreda
 • Osnovna škola „Čavle“
  – 28. veljače u 12.25 sati za učenike 6. razreda

Cilj svih aktivnosti u sklopu kampanje „Spriječimo govor mržnje na društvenom mrežama“ je promicanje kulture dijaloga, tolerancije, nediskriminacije, ali i upoznavanje učenika s pojmom elektroničkog nasilja tj. mogućim zlouporabama tzv. novih tehnologija, kaznenopravnom zaštitom i načinima reagiranja u slučajevima zlostavljanja, kao i načinu prevencije ove vrste kriminaliteta kroz preporuke i savjete o samozaštitnom ponašanju. Često se misli kako elektroničko nasilje može proći nekažnjeno te kako ni odrasli ni djeca ne mogu učiniti ništa kako bi se spriječilo.
Međutim, pravilnom i pravodobnom edukacijom te preventivnim programima djeca se mogu zaštititi od opasnosti u novim medijima. Stoga je od posebne važnosti poznavanje Interneta i drugih suvremenih komunikacijskih tehnologija, mogućih opasnosti, što učiniti da do njih ne dođe te kako postupiti i kome se obratiti ako je došlo do zlostavljanja ili drugih neželjenih posljedica.

Podsjećamo, Dan sigurnog Interneta obilježava se svake godine drugog dana drugog tjedna u veljači (ove godine 6. veljače), a inicijativa je pokrenuta 2004. godine i od tada se nastavlja širiti na države diljem svijeta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

CJELOVEČERNJI PROGRAM UABA LIBURNIJE U LIPI

U petak 15. veljače s početkom u 17.00 sati, u Memorijalnom centru Lipa pamti održat će se cjelovečernji program Udruženja ...