Početna - IZDVOJENO - Danas akcija darivanja krvi u sklopu festivala sporta i rekreacije „Homo si teć“
Najava akcije darivanja

Danas akcija darivanja krvi u sklopu festivala sporta i rekreacije „Homo si teć“

Odsjek darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka u suradnji s Riječkim sportskim savezom i Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci održat će u srijedu, 13. travnja od 10 do 14 sati, na Korzu u sklopu Festivala sporta i rekreacije „Homo si teć”, akciju darivanja krvi.

Akcija će se održati u šatoru postavljenom na Trgu 128. brigade HV, -u srijedu, 13. travnja od 10 do 14 sati,  a samo darivanje krvi biti u prostoru Narodne čitaonice, Korzo 24.
Akciju darivanja krvi u sklopu Festivala sporta i rekreacije „Homo si teć” najavili su Ivo Vidotto  predsjednik Odsjeka dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka,  Radovan Šoljaga, suorganizator Festivala sporta i rekreacije „Homo si teć”, izv.prof.dr.sc. Alen Host, prodekan za diplomske studije Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

U akciju su pozvani sportski klubovi, sportaši, a pridružit će im se i skupina pripadnika Civilne zaštite i Udruge za promicanje vrijednosti i tehnika civilne zaštite eRIpio.
Radovan Šoljaga, suorganizator Festivala sporta i rekreacije „Homo si teć” je pozvao sve građane da se odazovu ovoj akciji koja predstavlja svojevrsno stapanje dviju manifestacija koje se temelje na entuzijazmu i dobroj volji. Šoljaga je kazao kako se uz darivanje krvi u šatoru na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske može kupiti “Homo si teć” majica po cijeni od 40 kn čijom kupnjom građani doniraju 5 kn za Udrugu za sindrom Down “Rijeka 21”.
Izv.prof.dr.sc. Alen Host, prodekan za diplomske studije Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci je kazao kako Ekonomski fakultet jednom godišnje organizira akciju darivanja krvi, a ovaj put će se rado pridružiti ovoj manifestaciji jer na taj način uz zdrav život promiču i  darivanje krvi među građanima, a pozvat će i studente drugih fakulteta da se pridruže.
Ukoliko Vas zanima nešto više o dobrovoljnom darivanju krvi i terminima akcija na terenu, obratite se Gradskom društvu Crvenog križa Rijeka na Trgu Republike Hrvatske 2/II, ili na telefon Odsjeka darivatelja krvi: 051/213-873.
Za sve informacije možete zvati i besplatni telefon za darivatelje krvi 0800 200 221.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Program obilježavanja Tjedna Crvenog križa u Opatiji

Tjedan Crvenog križa obilježit će se od 8. do 15. svibnja, a niz aktivnosti koje će se odvijati na području ...