Početna - IZDVOJENO - Danas i sutra autocross “Nagrada Matulji “
autocross rupa
web

Danas i sutra autocross “Nagrada Matulji “

Međunarodnom utrkom koja se boduje za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeuropske zone starta i domaća autocross sezona. Natjecanje pod nazivom „Nagrada Matulja 2015.“ u organizaciji Autokluba „Svigo“ održat će se 13. i 14.lipnja na stazi Auto – moto cross centra Rupa nadomak hrvatsko-slovenske granice. Glavni sponzor utrke je „Yacco – Autocentar Marinići“.

Prošle je godine zemljana staza duljine 608 metara doživjela značajne promjene i rekonstrukciju. Promijenjen je smjer vožnje (desni krug), pozicija starta i prvog zavoja znatno je poboljšana, kao i zone svih zavoja oko kojih je stvorena bolja sigurnosna zaštita tijekom vožnje. Poboljšani su i povećani radni uvjeti stručnih i sportskih službi organizatora i nadzora natjecanja. Sve to bila je garancija da se već prošle godine na ovoj jedinoj hrvatskoj autocross stazi vozi utrka CEZ prvenstva koja će ove godine okupiti 38 prijavljenih vozača iz Hrvatske, Slovenija. Mađarske, Austrije, Slovačke i Italije. Sudionici će biti podijeljeni u pet divizija od kojih je najbrojnija ujedno i najatraktivnija sa 15 vrhunskih buggy jednosjeda za čijim je upravljačima niz državnih i europskih prvaka u vozilima kakvih na hrvatskim stazama do sada nije bilo. Sve su to pokazatelji da će ove nedjelje u Rupi biti održana jedna od najatraktivnijih utrka autocrossa u Hrvatskoj do sada.

Verifikacija sudionika i tehnički prijem vozila je u subotu 13.lipnja od 16 do 19,15 sati. Prvi službeni trening vozi se u nedjelju 14.lipnja od 8,30 sati, dok je prva od tri kvalifikacijske vožnje na rasporedu u 11,15 sati. Svečano otvaranje je u 14,15 sati uoči treće kvalifikacijske vožnje, dok se finala voze od 16 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...