Početna - IZDVOJENO - Danas je…..Valentinovo
ilustracija

Danas je…..Valentinovo

Kako je uopće nastala tradicija obilježavanja Valentinova ili  Dana zaljubljenih

Povijest nas uči, da je Car Klaudije za vrijeme svoje vladavine u Starome Rimu zabranio ženidbu i zaruke svojim vojnicina, sa namjerom da mirni i bez čežnje za domom odlaze u svoja vojevanja.Njegov suvremenik, svećenik Valentin, koji je trebao poštovati, u to doba neupitne careve odluke, nije odolio svojoj prirodi i potajno je vjenčavao vojnike sa njihovim izabranicama.Njegove aktivnosti nisu ostale neotkrivene, pa je uhićen,  a na dan  14.veljače  slijedom naredbe Cara Klaudija, odrubljena mu je glava. Nedugo nakon njegove smrti proglašen je svecem.Valentinu u  čast, čovjeku i svećeniku  koji je štovao ljubav, još i danas slavi se Valentinovo ili Dan zaljubljenih.

Naravno, u različitim dijelovma svijeta, različito se i obilježava Valentinovo,  ali  iskazivanje  ljubavi je zajednička karakteristika svih  štovatelja današnjeg blagdana.

Želite li i vi darivanjem potvrditi svoju ljubav, možda su za vas rješenje kolačići u obliku srca…..

Sretno Valentinovo želi vam redakcija portala www.liburnija.com!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...