Početna - IZDVOJENO - Danas koncert Gerbaz GIIPUJA feat. Elvis Stanić, Kastav
GERBAZ-GIIPUJA
web

Danas koncert Gerbaz GIIPUJA feat. Elvis Stanić, Kastav

18. srpnja u 21:00 sat na kastavskoj Crekvini je koncert Gerbaz GIIPUJA feat. Elvis Stanić .

Nakon zanimljivog i od kritike hvaljenog albuma GIIPUJA kojim se progresivni kastavski jazz glazbenik s diplomom jazz akademije uspješno predstavio široj publici, Damjan Grbac sada se predstavlja kastavskoj publici s novim nosačem zvuka GERBAZ GIIPUJA kao još sigurniji i zreliji autor te aranžer i vođa kvarteta. Uz Damjana Grbca na kontrabasu te bubnjara Tončija Grabušića, sastav je dobio čvršći zvuk i novu dimeziju interpretacije uz saksofonistu Andreasa Marinella te zagrebačkog multiinstrumentalista Marka Firsta koji osim sopela i drugih egzotičnih puhačkih instrumenata svira violinu.

Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša te najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. U ovom će programu Kastafskog kulturnog leta izvoditi skladbe na gitari i harmonici. Harmonika je danas neizostavni instrument Kastva i Kastavštine te će se stoga na poseban način sljubiti u izvođenim aranžmanima obzirom da GIIPUJA njeguje sopele koje su prije harmonike ”vladale” Kastavštinom. Valja istaknuti kako je tradicionalna glazba Istre i Primorja  – istarska ljestvica, zaštićena od UNESCO-a, možda nešto najoriginalnije što ovi krajevi u smislu glazbe baštine pa će tako ovaj program uvelike doprinijeti prezentiranju bogatog kulturnog i tradicijskog naslijeđa.

Cijena ulaznice je 30 kuna, a može se nabaviti u Festivalskom uredu, Trg Matka Laginje 4, Kastav i na sljedećim prodajnim mjestima: Dallas Records, Splitska 2a, Rijeka, Dallas Records, Tkalčićeva 7, Zagreb, Foto Revija, Užarska 28, Rijeka, Ex libris, Riva Bouduli 3B, Rijeka, New Sound, Trg maršala Tita 2, Matulji te na www.mojekarte.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...