Početna - IZDVOJENO - Danas “Molo longo trk”- utrka omiljenom riječkom šetnicom
Molo_longo_trk

Danas “Molo longo trk”- utrka omiljenom riječkom šetnicom

Utrkom riječkim lukobranom “Molo longo trk”, koja se trči danas u subotu, 9. travnja, nastavlja se ovogodišnji 20. Festival sporta i rekreacije “Homo si teć”. Omiljena riječka šetnica za ovu će se prigodu pretvoriti u 6 – kilometarsku stazu na kojoj će se trkači natjecati za vrijedne nagrade Intersporta, kao i za originalni pobjednički pehar, koji će izraditi studenti Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci.

Start je najavljen točno u 10:00 sati, dok će se proglašenje pobjednika i dodjela medalja održati u 12:30 sati pored zgrade putničkog terminala.

Podsjetimo, 2015. godine najuspješniji u muškoj konkurenciji bio je Daniel Ivaničić iz Atletskog kluba Liburnija (20:53min), dok je u konkurenciji žena pobijedila Ingrid Nikolesić iz Atletskog kluba Sljeme (24:12 min).

Proljetni termin te atraktivna ruta uz samo more i ove će godine zasigurno privući velik broj trkača i rekreativaca na riječku šetnicu. Prijaviti se možete na www.rijeka.run.

Tjedan dana kasnije, 16. travnja na Gatu Karoline Riječke očekuje nas predstavljanje sportskih i rekreativnih udruga iz Primorsko – goranske županije te prodajno-promotivni sajam sportske opreme. U velikom finalu 17. travnja, kada se očekuje 15 000 sudionika, na rasporedu je čak 6 utrka od kojih treba izdvojiti premijerni 1. riječki maraton.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Udari bure do 163 km/h na Kvarneru, zabijelio se Platak

Poremećaj koji se premješta preko naših krajeva donio je puno vjetra i za sada malo oborina. Bura je ojačala u ...