Početna - IZDVOJENO - Danas  nova coffehouse debata U opatijskom Continentalu
web

Danas  nova coffehouse debata U opatijskom Continentalu

Danas je u 18:00 sati na rasporedu nova Coffehouse, a tema je ovaj put Autoritet liječnika u pružanju zdravstvenih usluga. Panelisti su Alan H. Goldman i Snježana Prljić-Samardžija.

U prošlim susretima prošle su se mnoge relevantne teme poput genetski modificiranih organizama i održivosti razvoja našeg društva, Udruga za razvoj kulture mladih “Kulturni front” i Milenij hoteli u sklopu projekta Opatija Coffeehouse Debates u kavanu Hotela Continental dovode nove teme i nove paneliste. Danšnja debata posvećena je raspravi o autoritetu eksperata u procesu donošenja odluka, uz poseban osvrt na autoritet liječnika prilikom pružanja zdravstvenih usluga. Riječ je o izrazito relevantnoj i aktualnoj temi jer ovisno o autoritetu koji pridajemo ekspertima mijenjati će se oblici političkih sustava u kojima želimo živjeti, dok pitanja autoriteta liječnika i sama obuhvaćaju brojne zanimljive teme: od obaveznog cijepljenja protiv zaraznih bolesti i tretmana psihički oboljelih osoba do prava roditelja da bira zdravstvenu skrb za svoje dijete, odnosno prava struke da poduzme mjere protiv volje roditelja, a s ciljem zaštite interesa djeteta.

Panelisti su Alan H. Goldman, poznati profesor filozofije sa College of William and Mary (Williamsburg, SAD) i autor brojnih knjiga tiskanih od strane najprestižnijih svjetskih izdavača (Oxford University Press, Routledge…) i Snježana Prijić-Samaržija, također profesorica filozofije i prorektorica za nastavu Sveučilišta u Rijeci, čiji je fokus istraživanja upravo uloga eksperata u procesima odlučivanja. Budući da jedan od panelista dolazi iz SAD-a, rasprava će se voditi na engleskom jeziku, uz mogućnost postavljanja pitanja na hrvatskom jeziku.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...