Početna - IZDVOJENO - Danas  nova coffehouse debata U opatijskom Continentalu
web

Danas  nova coffehouse debata U opatijskom Continentalu

Danas je u 18:00 sati na rasporedu nova Coffehouse, a tema je ovaj put Autoritet liječnika u pružanju zdravstvenih usluga. Panelisti su Alan H. Goldman i Snježana Prljić-Samardžija.

U prošlim susretima prošle su se mnoge relevantne teme poput genetski modificiranih organizama i održivosti razvoja našeg društva, Udruga za razvoj kulture mladih “Kulturni front” i Milenij hoteli u sklopu projekta Opatija Coffeehouse Debates u kavanu Hotela Continental dovode nove teme i nove paneliste. Danšnja debata posvećena je raspravi o autoritetu eksperata u procesu donošenja odluka, uz poseban osvrt na autoritet liječnika prilikom pružanja zdravstvenih usluga. Riječ je o izrazito relevantnoj i aktualnoj temi jer ovisno o autoritetu koji pridajemo ekspertima mijenjati će se oblici političkih sustava u kojima želimo živjeti, dok pitanja autoriteta liječnika i sama obuhvaćaju brojne zanimljive teme: od obaveznog cijepljenja protiv zaraznih bolesti i tretmana psihički oboljelih osoba do prava roditelja da bira zdravstvenu skrb za svoje dijete, odnosno prava struke da poduzme mjere protiv volje roditelja, a s ciljem zaštite interesa djeteta.

Panelisti su Alan H. Goldman, poznati profesor filozofije sa College of William and Mary (Williamsburg, SAD) i autor brojnih knjiga tiskanih od strane najprestižnijih svjetskih izdavača (Oxford University Press, Routledge…) i Snježana Prijić-Samaržija, također profesorica filozofije i prorektorica za nastavu Sveučilišta u Rijeci, čiji je fokus istraživanja upravo uloga eksperata u procesima odlučivanja. Budući da jedan od panelista dolazi iz SAD-a, rasprava će se voditi na engleskom jeziku, uz mogućnost postavljanja pitanja na hrvatskom jeziku.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...