Početna - IZDVOJENO - Danas obilježavanje opatijskog Dječjeg dana
madona-opatija
Foto: FreePix.biz

Danas obilježavanje opatijskog Dječjeg dana

Opatijski Dječji dan održat će se u petak, 29. travnja, a bogat program koji će se odvijati tijekom dana na nekoliko lokacija najavili su na konferenciji za medije gradonačelnik Ivo Dujmić, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Zlata Torbarina, tajnica Društva „Naša djeca“ Sanja Škorić, ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Sabrina Jelić i ravnatelj Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Fredi Glavan.

– U petak ćemo proslaviti jedanaesti po redu opatijski Dječji dan i želja nam je okupiti sve naše sugrađane, velike i male. Naš grad je ponosan što više od deset godina nosi titulu Grada prijatelja djece i svima nam je zadaća da osiguramo djeci sretan i bolji život. Najmlađi sudjeluju u radu lokalne zajednice, imamo Dječje gradsko vijeće i slušamo njihove prijedloge. Opatija i dječja prava prepoznata su diljem zemlje i Europske unije, a Društvo „Naša djeca“ dobitnik je mnogobrojnih nagrada od kojih je najnovija ona Primorsko-goranske županije. Djeca imaju upravo na igru, obrazovanje i sretno djetinjstvo i mi ćemo se truditi da im to i omogućimo, istaknuo je gradonačelnik Dujmić.

Sanja Škorić naglasila je u ime Koordinacijskog odbora Opatija – Grad prijatelj djece da bez suradnje škole, vrtića, udruga i gradskih ustanova ne bi bilo moguće organizirati bogat program Dječjeg dana.

– Dječji dan započet će svečanim otvaranjem i dodjelom nagrada za Najdječje djelo ispred sportske dvorane Marino Cvetković u 10 sati. Slijede razne radionice, dok će učenici četvrtih razreda upoznati povijest Opatije kroz potragu za blagom. Dolaze nam i prijatelji iz Dječjeg vijeća Grada Ogulina koji će se pridružiti proslavi Dječjeg Dana, kazala je Škorić.

Ravnateljica DV Opatija Sabrina Jelić istaknula je kako će se u vrtiću održati niz radionica, poput oslikavanja tapeta, igra vodom, sadnje cvijeća i drugih, zatim aerobic pod vodstvom trenerice Mije Kalebić iz KŠR Gorovo, a mališani će moći uživati i u predstavi Joze Boze, nakon čega slijedi druženje s roditeljima uz zdravu zakusku.

Ravnatelj Osnovne škole Fredi Glavan najavio je kako će učenici od prvog do četvrtog razreda obići sva događanja Dječjeg dana u pratnji nastavnika, dok će stariji razredi sudjelovati u radionicama, poput DJ radionica. Istaknuo je i kako će polaznici školskih radionica Music Box te zbor Mići vrapčići sudjelovati u glazbenom dijelu programa.

Zlata Torbarina zahvalila je svima koji su se uključili u organizaciju Dječjeg dana – Dječjem vrtiću Opatija, Igraonici Girotondo Glazbene škole Mirković, Osnovnoj školi, Gradskoj knjižnici i čitaonici, Hrvatskom muzeju turizma, Festivalu Opatija, Javnoj vatrogasnoj postrojbi, MUP-u, Udruzi Žmergo, Mažoretkinjama Grada Opatije, Estetskom centru Eden te Dj-evima Luca Montecchi, Sale 4 Love, Chiwe i Tommy, kao i mnogobrojnim sponzorima te obrtnicima i trgovcima koji će taj dan nuditi posebne popuste – Foto Kurti, Foto Luigi, Dječja trgovina Nani, Papirnica i fotokopirnica Melior i Mac Sport.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...