Početna - IZDVOJENO - Danas počinje  Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju
EP sinkronizirano plivanje
foto: Grad Rijeka

Danas počinje  Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju

Na Bazenima Kantrida od 22. do 26. lipnja 2016. godine održat će se Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju na kojem će sudjelovati 300 učesnika iz 22 europske države, najavljeno je danas na konferenciji za medije u Informativnom centru Grada Rijeke.

Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju najavili su pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović, glavna tajnica Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja Milena Dragušić, dopredsjednik Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja i član Tehničkog komiteta sinkroniziranog plivanja LEN (Ligue Europeen de natation) Darko Ćuruvija, predsjednica Tehničkog komiteta sinkroniziranog plivanja LEN Ulla Lucenius te tajnik Riječkog sportskog saveza Bojan Sušanj.

Pročelnik Igor Načinović istaknuo je da je održavanje ovog značajnog međunarodnog natjecanja upravo u Rijeci veliko priznanje i gradu i riječkom sportu. „Osim toga, natjecanje će doprinijeti i daljnjem promicanju sinkroniziranog plivanja u našoj zajednici, u kojoj uživa dugotrajnu tradiciju. Pozivam sve građane da dođu na naše Bazene i uživaju u ovom posebnom sportu“, rekao je Načinović.

Na Europskom juniorskom prvenstvu u sinkroniziranom plivanju nastupit će 22 ekipe i 183 plivačice, sudjelovat će 27 međunarodnih sudaca, pet članova Tehničkog komiteta LEN-a, ali 40 volontera iz Rijeke i Zagreba. Važno je istaknuti, kazala je Milena Dragušić, da će hrvatska reprezentacija na ovom natjecanju prvi put nastupati u sve četiri discipline.

Službeni program Europskog prvenstva u sinkroniziranom plivanju započet će u srijedu, 22. lipnja 2016. godine, u 9 sati, dok je svečano otvaranje predviđeno 22. lipnja u 20.30 sati na Trsatskoj gradini defileom svih sudionika iz 22 države.

Odličja europskim prvacima bit će dodijeljena u subotu i nedjelju 25. i 26. lipnja 2016. godine na Bazenima Kantrida, nakon čega će Europsko prvenstvo biti zatvoreno svečanom večerom.

Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju organiziraju Grad Rijeka, Zajednica sportskih udruga grada Rijeke „Riječki sportski savez” i Hrvatski savez sinkroniziranog plivanja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...