Početna - IZDVOJENO - Danas počinje Glazbena tribina u Opatiji
52.Glazbena_tribina

Danas počinje Glazbena tribina u Opatiji

Od 5. do 7. studenoga, u prostorima opatijske Ville Angioline i Hotela Imperial, održat će se 52. Glazbena tribina Opatija.

Glazbena tribina Opatija jedinstvena je manifestacija Hrvatskog društva skladatelja koja promiče stvaralaštvo hrvatskih skladatelja te je od osobitog značenja, ne samo za skladatelje, muzikologe, izvođače, studente glazbe, opatijsku publiku, već i za hrvatsku kulturnu javnost. Glazbena tribina Opatija svjedoči o životnosti domaćeg glazbenog stvaralaštva kao čimbenika svjetske glazbene scene.

Ovogodišnja Tribina, u skladu sa svojom tradicijom, donosi raznovrsne koncerte domaćih i inozemnih umjetnika i ansambala, ali i predavanja te okrugle stolove koji će tematizirati život i položaj skladatelja na domaćoj i međunarodnoj sceni. Sigurni smo kako će u ovom raznolikom trodnevnom programu, koji se održava od jutarnjih pa sve do kasnovečernjih sati, svi posjetitelji pronaći ponešto za sebe.

Raznoliki program Tribine publici nudi nastup Slovenskog okteta limenih puhača i udaraljkaškog dua Drumartica, austrijskog ansambla Zeitfluss pod ravnanjem dirigenta Ede Mičića, koncert autorskog dua JMZM s projektom INTRO, izvedbu monomelodrame Osmi dan Silvija Foretića za glumca i elektroniku u izvedbi glumca Vilija Matule, predstavljanje djela audio-vizualnog umjetnika hrvatskih korijena Marka Cicilianija uz nastup austrijske violinistice Barbare Lüneburg, ali i nastupe čitavog niza vrhunskih hrvatskih izvođača koji su priredili nove projekte upravo za program 52. Tribine.

Ulaz na sve koncerte je besplatan!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...