Početna - IZDVOJENO - Danas počinje Kastav Summer Jazz Festival 2016.
jazz festival

Danas počinje Kastav Summer Jazz Festival 2016.

Danas počinje, a traje do nedjelje (8.-12.lipnja), a radi se o Summer Jazz Festivalu, pod motom ”Jazz s pogledom na Kvarner” . Festival će se održati na šetalištu Fortica u Kastvu, a ugostit će izvrsne glazbenike i zvučna imena hrvatske jazz scene. U slučaju kiše koncerti će se premjestiti u Guitar caffe.

Mystic Rose Ensamble otvara večeras u 21 sat Festival, a riječ je o jedinstvenom unplugged sastavu kojeg čine Barbara Štimac (vokal), prof. David Baumgarten (klavir), Darko Mihelić Boćo (kontrabas), te bubnjar Edin Botić. Postoji 5 godina, a njihov repertoar čine latinske bossanove, argentinski tango, jazz standardi i jazz obrade popularnih evergreena.

Sutra, u četvrtak 9. lipnja, u isto vrijeme i na istom mjestu nastupit će Love Runners Band i slušatelje svojom orginalnim i pitkim mješavinama jazza, latina, bluesa i folka povesti na nezaboravno putovanje svjetskom glazbom.

U petak 10. lipnja dolazi trenutačno možda i najinteresantniji i najinventivniji domaći duet Alba & Leo, odnosno Alba Nacinovich i Leo Škec, po mnogima su trenutno najinteresantniji i najinventivniji domaći duet. Albine izvanredne vokalne mogućnosti i Leov osebujan pristup gitari u sprezi s korištenjem elektroničkih efekata svakoj pjesmi, pa i obradi, daju jedinstveni pečat beskompromisne umjetnosti.

Zdenka Kovačićek, glavna zvijezda ovogodišnjeg festivala nastupti će u subotu, 11. lipnja, s početkom koncerta najavljenim za 21 sat. Zdenka Kovačiček ostaje prva dama hrvatske jazz scene, zahvaljujući ponajprije smislu za interpretaciju, smislu za improvizaciju kao i jazz primjerenu glasu. Zahvaljujući velikom broju ostvarenih nastupa na stranim pozornicama, jazz festivalima i gostovanjima, može se reći da je stekla zapažen međunarodni ugled. Njezini stilski afiniteti i pristup interpretaciji jazza zasnovani su na tradiciji američkog jazz vokala, swingu i sklonosti prema jazz standardima. Sa takvim repertoarom najčešće nastupa sa Big Bandom HRT-a ili Big Bandom RTV-Ljubljana sa kojim je bila na turneji po Italiji.

Joe & Lela Kaplowitz, američko-hrvatski jazz par dobili su priliku da zatvore festival, u nedjelju 12. lipnja. Ovaj dinamični dvojac osvaja publiku svojim nekonformističkom pristupom glazbi i strašću koja prožima Joeovo brilijantno klavirsko umijeće i Lelinu izuzetnu vokalnu kvalitetu. Repertoar uključuje američku jazz pjesmaricu, autorske skladbe i obrade hrvatskih prepoznatljivih pjesama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...