Početna - IZDVOJENO - Danas počinje međunarodni skup posvećen zdravlju starijih osoba, Opatija
cro_geron_2016

Danas počinje međunarodni skup posvećen zdravlju starijih osoba, Opatija

Treći hrvatski gerontološki i gerijatrijski kongres s međunarodnim sudjelovanjem, CROGERON 2016, koji će se održati od 15. do 17. studenoga u opatijskom Grand hotelu Adriatic okupit će istaknutu listu vodećih državnih političara.

Među temama će se naći vrlo zanimljivih izlaganja, pa će tako Davor Pavuna govoriti o tome kako možemo doživjeti 125 godina, Zijad Duraković objasnit će kako i zašto čovjek stari, Aleksandar Štulhofer o seksualnosti starijih osoba, a brojni drugi izlagači pozabavit će se medicinskim i zdravstvenim aspektima starenja.

Na otvorenju, koje je zakazano za utorak, 15. studenog u 10 sati, sudjelovat će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja je ujedno i pokroviteljica skupa, zatim ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, akademik Zvonko Kusić

– Nužna je učinkovita, dostupna, primjerena i evaluacijska gerontološko – javnozdravstvena i gerijatrijska djelatnost. Zbog toga je iznimno dragocjena edukacijska korisnost ovog gerontološkog i gerijatrijskog kongresa na hrvatskoj, regionalnoj i europskoj razini, poglavito u razmjeni iskustava i primjera uspješne i dobre prakse u zaštiti zdravlja starijih osoba, kako u institucijskoj tako i u izvaninstitucijskoj skrbi za starije uz evaluaciju provedbe i ishoda liječenja te cjelokupne gerontološke rehabilitacije s primjenom geroprofilaktičkih mjera. Proizlazi nužnost trajne edukacije iz gerontologije, gerijatrije i gerijatrijske zdravstvene njege svih stručnjaka interdisciplinarnog gerontološkog tima, koji se bave zaštitom zdravlja starijih, kazala je predsjednica skupa doc. dr. sc. Spomenka Tomek-Roksandić, prim. dr. med.

Kongres zajedno organiziraju Hrvatski liječnički zbor, Hrvatsko društvo za gerontologiju i gerijatriju, Referentni centar Ministarstva zdravstva RH za zaštitu zdravlja starijih osoba – Centar za zdravstvenu gerontologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...