Početna - IZDVOJENO - Danas počinje tradicionalna pučka fešta Kuzmova
kuzmova

Danas počinje tradicionalna pučka fešta Kuzmova

Danas počinje tradicionalna pučka fešta Kuzmova, koja se  slaviu Velom Brgudu , a slavlje će se protegnuti sve do utorka, 27. rujna. Program počinje danas u jutarnjim satima, točnije od 10 sati kada će se moći kušati fažol za marendu. U 17 sati start je pikado turnira, uz učešće od 50 kuna po paru, a u 21 sat fešta uz Bribirske tamburaše na kojoj će biti proglašeni i najuspješniji pikadori.

Sutrašnji, subotnji program otvorit će ”gastronomski show”, odnosno natjecanje u kuhanju kotlića na drva, za što je učešće 80 kuna po grupi, a početak u 15 sati. U večernjim satima, od 20 sati, bit će ples i zabava uz Cukar & Caffe band, tijekom kojeg će se proglasiti i pobjednici natjecanja u kuhanju kotlića.

Najbogatiji program bit će u nedjelju, 25. rujna, a započet će u 11:30 sati svetom misom. Od 12 sati moći će se kušati brgujski kapuz ziz klobasicu, a od 15 do 18 sati mladi Brgujci ponovo će pokazati kako je izgledao život u ovom mjestu prije stotinjak godina, uz program etno-prikaza sela ”Brgud po starinski”. Po završetku programa, od 18 sati nastupit će klapa Skalin, a u 19 sati nastavlja se ples uz grupu Mastersi.

Proslava Kuzmove završit će u utorak 27. rujna, kada je u 17.30 sati procesija i molitva va Crikvenin dolci, a od 18 sati počinje sveta misa.
Pokrovitelj programa je Općina Matulji.

dani_brguda

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...