Početna - IZDVOJENO - Danas predavanje povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama
stop-nasilju-nad-zenama
web

Danas predavanje povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Danas, 23. rujna s početkom u 15:00 sati u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, na adresi Dolac 7b, u organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko goranske, obilježit će se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Predavanje na temu „Nasilje u obitelji-policijski izvidi“ održat će Marijana Žunić, voditeljica Odjela maloljetničke delikvencije, nakon čega će psihologinja i potpredsjednica Udruge SOS telefon – Grad Rijeka, Lorena Zec, predstaviti rad Udruge, projekte i aktivnosti koje Udruga provodi te kroz predavanje  objasniti pojam difuzije socijalne odgovornosti, kada se ona javlja i koje opasnosti nosi.

Difuzija socijalne odgovornosti je psihološki fenomen kojem smo svi bar jednom prisustvovali ili ga osobno doživjeli, primjerice u situacijama kada smo svjedoci ili svjedokinje nekom događaju u kojem treba reagirati na određen način, najčešće priskakanjem u pomoć, ali često očekujemo da će netko drugi poduzeti potrebne korake.

Nakon predavanja slijedi diskusija na temu zašto svjedoci obiteljskog nasilja ili nasilja općenito, rijetko reagiraju i zašto im ponekad treba vremena da odluče pomoći žrtvi.

Sve zainteresirane građane pozivamo da prisustvuju ovim predavanjima i diskusiji u cilju daljnjeg senzibiliziranja javnosti za ovaj problem te veće spremnosti svih za reagiranje i poduzimanja određenih korake u slučaju obiteljskog nasilja.

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Mobilno reciklažno dvorište u Pobrima od 10. travnja

Od 10. do 15. travnja 2021. u Pobrima moguće je odlaganje otpada u mobilno reciklažno dvorište. Radno vrijeme reciklažnog dvorišta ...