Početna - IZDVOJENO - Danas predstava za djecu Teatra OZ -Božićni vrtuljak, Opatija
vrtuljak_predstava

Danas predstava za djecu Teatra OZ -Božićni vrtuljak, Opatija

Kazališna predstava za djecu ”Božićni vrtuljak” u izvedbi Teatra OZ iz Mošćeničke Drage održat će se u sklopu manifestacije Ledena čarolija sutra, u srijedu 14. prosinca na opatijskoj Ljetnoj pozornici. Predstava počinje u 17.30 sati, a ulaz je slobodan.

Radi se o intimnoj lutkarsko-pripovjedačkoj predstavi koja kroz interakciju s djecom u središte stavlja odnose među ljudima uvlačeći gledatelja u vrtlog osjećaja i pravih životnih vrijednosti. Inspirirana je našim sjećanjima na djetinjstvo, hrvatskom tradicijskom baštinom i Andersenovom bajkom ”Postojani kositreni vojnik”.

U središtu zbivanja su brat i sestra. Badnja je noć. Svađaju se i mire. Sjećanje na baku vraća ih u djetinjstvo i oživljava ”vrtuljak” uspomena koje će i gledatelje ”zavrtiti” u krug i odvesti do stare bakine kuhinje, mirisa i okusa, u vrijeme kad su se pored vatre pričale priče i pjevale uspavanke. Predstava ”Božićni vrtuljak” nastala je na snažnoj emociji i atmosferi, kroz istraživanje u procesu stvaranja u kojem je nastala predstava s različitim umjetničkim izrazima koristeći glumu, lutkarstvo, animaciju predmeta, teatar sjena, ”vizualiziranu” radio dramu, pjevanje i sviranje. Svatko će unutar ove priče prepoznati i spoznati sebe u vrtuljku sreće i tuge – onog što čini svaki život…

Predstava je namijenjena djeci starijoj od tri godine, a trajanje je 40 minuta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...