Početna - IZDVOJENO - Danas priča o odrastanju u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka- Mala sirena
mala sirena

Danas priča o odrastanju u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka- Mala sirena

Posljednja ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Pričopredstava: Mala sirena, održat će se 27. svibnja 2016. u 18:00 sati. Ovim projektom GKL Rijeka inaugurira formu pripovjednog kazališta (storytelling theatre), kao uvod u repertoarni ciklus Pričopredstava. Naziv ciklusa osmislila je jedna mala gledateljica i obožavateljica GKL Rijeka nakon odgledane jedne izvedbe pripovjednog kazališta! Hvala!

Povodom premijere održana je i konferencija za medije gdje su se predstavili autori i suradnici iz Teatra Poco Loco iz Zagreba s kojima je predstava stvorena u koprodukciji te riječka glumačka i izvođačka ekipa. Režiju potpisuje Renata Carola Gatica koja je sa svojim Poco Loco Teatrom brendirala pripovjedno kazalište u Hrvatskoj. Autorice dramatizacije su Dunja Fajdić i Maja Katić, skladateljice Ivana Đula i Zrinka Kušević, a autorica ilustracija riječanka Nisa Hrvatin. U predstavi sudjeluju glumci GKL Rijeka Petra Šarac, Andrea Špindel, Goran Zelić i David Petrović, dok će se na raznim zanimljivim instrumentima publici po prvi put na riječkoj kazališnoj sceni predstaviti glazbenik Ivan Valušek, inače akademski kipar.

Jedna od najpoetičnijih, najljepših i svakako najpopularnijih Andersenovih bajki jest ona o Maloj sireni. U njoj se na originalan način isprepliću djeci uvijek intrigantan tajnoviti svijet morskih dubina sa svim svojim čarima, s temom neodoljive snage ljubavi koja sve pokreće. Mala sirena donosi nam mnogo kreativnih izazova, ali i uzbudljivih noviteta koji će publici pružiti uvid u svijet pripovjednog kazališta kojeg sačinjava spoj pripovjednog, izvedbenog i glazbenog te glumačkog s animacijskim elementima. Publika će također i sudjelovati u interaktivnoj izvedbi koja djeci pomažu razvijati maštu, kreativnost, vokabular i osobnost dok će roditelje naučiti kako na zanimljiv način pričati priče.

Predstava je namijenjena uzrastu 3+ u trajanju od cca. 30 minuta, a cijena ulaznice je popularnih 15 kuna.
Izvedbe:
premijera 27.5. u 18:00
reprize: 28.5. u 11:00, 18:00 i 19:00
2.6. u 19:00
3.6. u 19:00
4.6. u 11:00, 18:00 i 19:00

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...