Početna - IZDVOJENO - Danas promocija albuma “RADIO RIJEKA-70 godina”

Danas promocija albuma “RADIO RIJEKA-70 godina”

Davne 1945. godine iz Štangerove ulice broj 9 u Voloskome javile su se spikerice Barbarina Ožegović i Ida Modica Milković te na hrvatskome i talijanskome jeziku izgovorile: Ovdje Radio Rijeka. Qui Radio Fiume. S programom koji se emitirao na frekvenciji od 349 metara radijska je postaja bila namijenjena dijelu Liburnije te selima, mjestima i gradićima uz Kvarnerski zaljev, u kraju u kojemu su različiti režimi gotovo pedeset godina gušili i brisali domaću, hrvatsku  riječ.

Radio Rijeka svoju 70. godišnjicu postajanja obilježila je lanjskim dvodnevnim koncertom na kojem se mogla čuti i domaća ča val scena kao i etablirana riječka rock imena kojima je baš Radio Rijeka bio prvi katapult u medijsku orbitu.

Velika obljetnica kompletirana je i prigodnim dvostrukim albumom ”RADIO RIJEKA – 70 godina” koji će biti predstavljan u riječkom Dallas Music Shopu u četvrtak, 31.03. s početkom u 12 sati.

Album je kompilacija sastavljena od 38 snimki iz arhive Radio Rijeke s izvedbama raznih riječkih i primorskih izvođača, kao i onih koji su djelovali u Rijeci u periodu od pedesetih godina prošlog stoljeća pa sve do početka novog milenija, odnosno od vremena kada su u Radio Rijeci djelovali orkestri, zborovi i solisti koji su bili perjanice ondašnje domaće glazbene scene, preko dosad neobjavljenih demo snimki riječkih pop rock izvođača šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih pa sve do kraja devedesetih godina. Zastupljen je širok raspon glazbenih žanrova, a to su šlageri pedesetih, ča-val, simfo-rock, jazz, punk, mikovski evergreeni, blues, electro-pop, gitaristički pop, elektronika, indie rock i rap, a uz studijske snimke, tu je i jedna unplugged izvedba grupe Laufer iz studija Radio Rijeke. Na popisu izvođača su – između ostalih – ABC kvintet Radio Rijeke, Bruno Petrali, Duo Kvarner, Trio Tividi, Roland Šuster, Bonaca, Battifiaca, Rađanje, Van forme, Paraf, Zadnji, Tadaima, Denis & Denis, Cacadou Look, Rex Illusivi i Marina Perazić, Grad, MC Buffalo, Metrobolik, Arexx i ostali…

 

… jer nije radio sve što svira…

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novi prihodovni cenzusi i iznos jednokratne pomoći u Odluci o socijalnoj skrbi

Novost je i subvencija u iznosu 25 posto produženog boravka za djecu roditelja koji primaju dječji doplatak Grad Kastav uz ...