Početna - IZDVOJENO - Danas “Šapat vječnosti” uz 47 umjetnika-nova atrakcija Ljeta na Gradini
sapat vjecnosti

Danas “Šapat vječnosti” uz 47 umjetnika-nova atrakcija Ljeta na Gradini

Nakon otvaranja Ljeta na Gradini uz manifestaciju “2000 svijeća na Gradini” koju su posjetili brojni posjetitelji, pred nama je druga ovogodišnja manifestacija pod nazivom “Šapat vječnosti”, koja će se održati u četvrtak 7. srpnja. Riječ je o manifestaciji koja je nastala kao rezultat višemjesečnih proba PZM Josip Kaplan i udruge Ri DANCE. Za ovaj zanimljivi glazbeno-scenski nastup već se sada traži ulaznica više, a na njemu nastupa čak 47 umjetnika.

Kako navode organizatori, cijeli prostor Perivoja Gospe Trsatske pretvoriti će se u jedinstvenu ambijentalnu pozornicu inspiranu zborskom pjesmom i pokretom, u izvođenju 25 umjetnika iz popularnog zbora mladih “Josip Kaplan”, 17 plesača iz jedinstvene plesne udruge Ri Dance te 4 gudača i pianista koji će zajedničkim umjetničkim nastupom publiku provesti kroz mističan svijeta zborske pjesme i pokreta.

“U današnjem vremenu, kada čovjek teži za materijalnim i ovozemaljskim, a novac i korist su glavni pokretači ljudskih života, zadatak i obaveza umjetnosti je da, između ostalog, p(r)obudi u ljudima zatomljenu ljudskost, toplinu i ljubav. Ona mora progovarati o vrednotama koje su zaboravljene, napuštene, poticati duhovnost, promišljanje i meditativnost. Upravo performans “Šapat vječnosti”, ne sugerirajući ni nakoji način temu, ideju, ni nudeći opipljivost, stvarnost i konkretnost, uvodi slušatelja i gledatelja u mistični svijet u kojem njegov unutarnji doživljaj postaje zbilja koja ga zaokuplja i mijenja.

“Šapat vječnosti” svojom mističnošću dotiče svakoga na jedinstven način, dajući priliku da se preispita, da osjeća, da lebdi, da voli… Upravo “Šapat vječnosti” ne nudeći odgovore zaustavlja vrijeme i otvara prostor mašti. Kada nas nepoznati zov potakne da stanemo pred prozirni veo protkan svim našim strahovima i granicama, prstima ćemo ga nježno pomaknuti i zakoračiti u neotkriveno, očaravajuće prostranstvo. Spoznat ćemo beskonačnost gdje je kraj uvijek iznova početak, otkriti da očima nevidjljivo ne znači da uistinu ne postoji, naučiti da dotaknemo neopipljivo i da čujemo govor tišine. Tada, sve naše nemire umirit će šapat vječnosti.”

Početak programa je u 21:20, a ulaz za posjetitelje otvara se u 21.00 h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 40 kn, odnosno po 60 kn na dan programa, navode organizatori.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...