Početna - IZDVOJENO - Danas u SD Marino Cvetković bogati sportsko rekreativni program namijenjen djeci
igre
foto: Grad Opatija

Danas u SD Marino Cvetković bogati sportsko rekreativni program namijenjen djeci

Uz gradove Zagreb i Rijeku, glavne domaćine Europskih sveučilišnih igara (ESI) 2016., koje će se održati od 12. do 25. srpnja, Opatija će ugostiti natjecanja u rukometu.

Tim povodom danas je u gradskoj vijećnici predstavljen bogat program promocije i najave igara koji će se odvijati u sportskoj dvorani „Marino Cvetković“ u subotu, 14. svibnja, u vremenu od 10 do 12 sati.

Europske sveučilišne igre 2016. te aktivnosti koje će se odvijati u Opatiji predstavili su zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin, glavni tajnik ESI-ja 2016. Marko Žunić, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović, dopredsjednica Odbora za marketing Igara Danijela Bradamante te predstavnica Grada Opatije u Odboru za protokol i ceremoniju ESI-ja  Zlata Torbarina.

– Europske sveučilišne igre najveći su sportski događaj iz područja sveučilišnog sporta na starom kontinentu, a u srpnju će okupiti 5000 studenata iz 45 europskih zemalja i preko 300 različitih sveučilišta koji će se natjecati u 21 sportu te biti dijelom najljepše i najveće sportske priče Hrvatskoj. Po prvi put će se natjecati i studenti s invaliditetom, i to u dva sporta, a koristit će se 40 sportskih objekata u Zagrebu i 15 u Rijeci, te naša opatijska sportska dvorana. Opatija će biti domaćin rukometnih natjecanja, a kako bismo pozvali što više naših sugrađana, naročito onih najmlađih da u što većem broju dođu bodriti sportaše, u subotu ćemo u sportskoj dvorani „Marino Cvetković“ održati niz aktivnosti s ciljem promocije igara, kazao je  Fernando Kirigin.

Glavni tajnik ESI-ja Marko Žunić naglasio je kako su Europske sveučilišne igre najveći sportski događaj u povijesti Hrvatske te zahvalio Gradu Opatiji što se uključio u organizaciju.

– Uz rukometna natjecanja, Opatija će uoči odvijanja ESI-ja ugostiti još dva važna događaja – Rektorsku konferenciju na temu razvoja akademskog sporta, na kojoj će sudjelovati 30 do 40 rektora, kao i predsjednik najveće nacionalne sveučilišne sportske asocijacije Mark Emmert, te organizirati u suradnji s opatijskom Thalassotherapijom program „Check up Cardio“. Riječ je o programu u sklopu kojeg će svi sudionici igara besplatno moći kontrolirati svoje zdravstveno stanje, istaknuo je Žunić.

Dopredsjednica Odbora za marketing Igara Danijela Bradamante istaknula je kako će dolazak tisuće studenata i njihovih timova, ali i navijača zasigurno doprinijeti promociji gradova domaćina, ne samo u sportu nego i u turizmu.

Promocija Europskih sveučilišnih igara u naredna dva mjeseca pratiti će sva važnija događanja u PGŽ-u kao što su, student day festival, Dan Sveučilišta, predstavljanje svih srednjih škola u Rijeci, Fiumanka, Dani svetog Vida, Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu i sinko plivanju te ostalim aktivnostima.

Kroz te aktivnosti namjera je organizatora da se cijela zajednica saživi sa ovim velikim sportskim događanjem u kojem ćemo zasigurno još jednom pokazati našu prepoznatljivu gostoljubivost i otvorenost, dodala je Bradamante.

Također kroz službenu stranicu eug 2016 prezentirati će se gradovi Rijeka i Opatija i to ne samo kao gradovi kvalitetnih sportskih objekata nego i sa svim ostalim vrijednostima koje mogu ponuditi : kulturna i povijesna baština,  urbani turizam,  Rijeka EPK 2020.   Cijela regija tako će se predstaviti  kao prepoznatljivo i kvalitetno turističko središte, a gradovi Rijeka i Opatija time će dobiti iznimo veliku promociju u Europi jer riječ je ipak o jednom od najvećih sportskih događanja u Europi ove godine.

Pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović složio se da su ove igre puno više od samog sporta te da predstavljaju odličnu promociju gradova domaćina i cijele regije. Naglasio je kako se Opatija u mnogim sportskim, ali i drugim događanjima pokazala kao jako dobar domaćin te ga izuzetno raduje što se uključila u organizaciju igara.

– Pozivam svu djecu, mame, tate, djedove i bake, kao i sve građane Opatije da u subotu dođu u sportsku dvoranu, sudjeluju u raznim natjecanjima, fotografiraju se s maskotom igara Hrkijem i maskotom NK Rijeke Pešekanom, pozvala je građane Opatije predstavnica Grada Opatije u Odboru za protokol i ceremoniju ESI-ja Zlata Torbarina da se odazovu u što većem broju, a mališani će se moći i zasladiti slasticama koje će pripremiti Radnik.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Udari bure do 163 km/h na Kvarneru, zabijelio se Platak

Poremećaj koji se premješta preko naših krajeva donio je puno vjetra i za sada malo oborina. Bura je ojačala u ...