Početna - IZDVOJENO - Danas se održava 5. izdanje manifestacije Znanost i umjetnost na ulici, Matulji
znanost na ulici

Danas se održava 5. izdanje manifestacije Znanost i umjetnost na ulici, Matulji

Danas će se održati 5. jubilarno,  izdanje manifestacije Znanost i umjetnost na ulici  s početkom u 9 sati. Ovo popularno događanje u organizaciji Općine Matulji održat će se na Šetalištu Drage Gervaisa, a u slučaju lošeg vremena u Školskoj sportskoj dvorani.

U programu će se predstaviti niz zanimljivih eksperimenata koji će djeci, ali i znatiželjnim odraslima, približiti svijet znanosti. Hiža Eksperimentov iz Ljubljane predstavit će tajne električne energije, Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci kreativne matematičke igre, a Odjel za biotehnologiju otkrit će zašto je svijet prožet šarenim bojama…

Neće se nova znanja zaustaviti samo na ovim područjima, već će u bogatoj ponudi novih iskustava biti mjesta i za fiziku, robotiku, ali i razne umjetničke forme – od rada s glinom, preko video-radionice do bojanja pijeskom – kao i ples, i to onaj suvremeni, ali i klasnični balet.

Program će potrajati do 12 sati, pa će jutro školaraca i svih ljudi spremnih za učenje biti ispunjeno kreativnim i pametnim aktivnostima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...