Početna - IZDVOJENO - Danas se traži nova Kraljica Riječkog karnevala

Danas se traži nova Kraljica Riječkog karnevala

Riječki karneval u petak 22. siječnja u 20 sati u Dvorani mladosti ponovno traži svoju novu predstavnicu i dostojnu nastavljačicu kraljevske loze. Riječ je, naravno, o svečanosti Izbora Kraljice Riječkog karnevala i primopredaje ključa Grada, na kojoj maškare svake godine i službeno dobiju vlast nad gradom u svoje ruke.

Na konferenciji za medije Vjeko Alilović, tehnički realizator Izbora, predstavio je sedam djevojaka, izaslanica svojih karnevalskih grupa, koje ove godine planiraju postati 21. Kraljica Riječkog karnevala. One su redom: Sandra Ložnik Videčak (Mesopustari Kraljevice), Ema Sušanj (Kunpanija z Halubja), Silvana Buneta (K.U. Pom-F-Ri), Sara Kinkela (K.U. Vavek parićani), Barbara Glažar (Špažićari), Daria Čop (Halubajke) i Ejla Ćućić (Mesopusna kumpanija Grad Grobnik).

Nakon već 20 Kraljica Riječkog karnevala koje su, svaka na svoj način, obilježile svoju godinu vladanja, nova će Kraljica ponovno morati brojnoj publici dokazati svoj karnevalski duh, poznavanje običaja, poneku plesno-pjevačku ili sličnu vještinu. Koreografirani nastup s pratećom karnevalskom grupom uvijek je najatraktivniji dio predstavljanja kandidatkinja i često ono što presudi kod odluke kojoj će pripasti kraljevska kruna, „Zlatni plašt“ i slatka odgovornost da godinu dana vlada svojim maškaranim narodom. I 21. po redu kraljica imat će u tome svesrdnu pomoć Meštra Tonija, koji će istu večer u ime maškara preuzeti ključ Grada od gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, čime će i najslužbenije započeti Riječki karneval. Program predstavljanja, izbora, ustoličenja i primopredaje bit će prošaran glazbenim i scenskim nastupima i kao i uvijek s puno plesa u čemu sudjeluju karnevalske grupe i sama publika. Da sve prođe glatko zadužen je službeni voditeljski dvojac Josip Krmpotić i Robert Ferlin, a D’Beni bend je taj koji će davati  takt kroz cijelu večer.

Karte za Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada su u prodaji u Turističkom informativnom centru na adresi Korzo 14 po cijeni od 25,00 kn, a moći će se kupiti i dva sata prije početka Izbora ispred Dvorane mladosti.

Meštar Toni i još uvijek aktualna Kraljica Riječkog karnevala Stella Paris došli su i ovaj put poželiti sreću kandidatkinjama i podijeliti im koji koristan savjet i sve pozvati da u što većem broju dođu podržati djevojke, vidjeti što su uvježbale sa svojim grupama i zabaviti se uz ovaj veliki karnevalski show i grupu D’Beni.

Renault Adria P.A. Škurinje se i ove godine pobrinuo da Meštar Toni na vrijeme stiže na sve svoje karnevalske obaveze te je ovom prigodom direktor Boris Bandera predao Meštru Toniju ključeve Renaulta Lagune, na posudbu za trajanja Karnevala.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...