Početna - IZDVOJENO - Danas se u Opatiji obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama
stop-nasilju-nad-zenama
web

Danas se u Opatiji obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Društvo “Naša djeca“ Opatija i PP Opatija udružili su se s ciljem obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama s ciljem promoviranja kulture nenasilja i međusobnog poštivanja spolova.

Prigodni program obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama održat će se i u Opatiji, ispred opatijske tržnice, danas, 25. studenog s početkom u 9:00 sati. DND Opatija obilježit će Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u sklopu projekta ”Zajedno za dječja prava“ uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, odlukom Ujedinjenih naroda od 17. prosinca 1999. godine, obilježava se u znak sjećanja i poštovanja prema sestrama Mirabel, koje je 25. studenoga 1960. godine u Dominikanskoj Republici dao ubiti diktator Rafael Trujillo zbog njihovih aktivnosti i borbe za demokraciju i pravdu, te svim onim ženama koje su svoj rad posvetile borbi za ljudska prava, za dostojanstvo svakog ljudskog bića.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača stiže u Opatiju

Petar Grašo jedan je od najpoznatijih hrvatskih pjevača, tekstopisaca, kompozitora i kantautora koji je u bogatoj glazbenoj karijeri surađivao s ...