Početna - IZDVOJENO - Danas i sutra 25. Rally Opatija uz 119 posada
25 rally

Danas i sutra 25. Rally Opatija uz 119 posada

Sve je spremno za 25. Rally Opatija koji će se u petak i subotu, 6. i 7. svibnja održati na području Kvarnera i Istre. Srebrni jubilej ovaj će rally obilježiti s rekordnih 119 posada koje su najavile svoj nastup. Konačan broj onih koje će nastupiti bit će poznat u petak u 14 sati, po završetku tehničkog pregleda i sjednice sportske komisije.

Najbronije na listi prijava su posade iz Italije, njih 33 predvodi brzi Sicilijanac Alfonso Di Benedetto sa suvozačem Ginom Abatecolom u Peugeotu 207 S2000. Drugi su po brojnosti domaći natjecatelji, prijavilo ih se 32, među kojima su i prošlogodišnji pobjednici Krisztian Hideg i Istvan Kerek, Mađari koji nastupaju za zagrebački Auto Klub Delta Sport. Tradicionalno je dobar odaziv i slovenskih, odnosno mađarskih posada, a prijave su stigle i iz Austrije, Češke, Njemačke, Rumunjske, Srbije i Švedske. O kvaliteti natjecatelja govori i činjenica da se za nastup prijavilo devet posada kojima je na temelju rezultata dodijeljen nacionalni prioritet.

Natjecatelje očekuje itinerer dugačak 360 km. Brzinski ispiti dužine 110 km prolazit će Opatijskim zaleđem i obroncima Ćićarije. U subotu su predviđena i dva prolaska kroz Buzet u kojem će se nalaziti zona za dolijevanje goriva. Svečani start rallya održat će se u petak, 06. svibnja u 18 sati i 30 minuta u središtu Opatije. Na istom će mjestu biti i ciljna rampa, dan kasnije u 18 sati i 20 minuta.

Organizatori 25. Rallya Opatija 2016. su AK Opatija, uz pomoć AK Rijeka i AK Ina Millennium uz pokroviteljstvo Gradova Opatije i Buzeta. Prvi Rally Opatija održan je 1981. godine, a u dosadašnja 24 izdanja rekord drži slovenska posada Tomaž Kaučić i Peter Zorenč s četiri pobjede. Prigodu za izjednačenje tog rekorda imat će Juraj Šebalj, koji je sa suvozačem Tonijem Klincim na opatijskom rallyu slavio tri puta. Ove godine Šebalj će nastupiti s novom suvozačicom Majom Sabol, a posljednji put na Rallyu Opatija pobijedio je prije četiri godine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Lovran prikupljanjem pismenih ponuda

Natječaj za prodaju nekretnina možete pogledati OVDJE.