Početna - IZDVOJENO - Danas i sutra dani za najmlađe uz animirane filmove i pričaonicu, Opatija
animirani_filmovi

Danas i sutra dani za najmlađe uz animirane filmove i pričaonicu, Opatija

Petak i subota proteći će u Opatiji u znaku djece, zahvaljujući programima koje je za te dane pripremio Festival Opatija. Povodom svjetskog dana animacije, u petak 28. listopada u Kulturnom domu Zora od 12 do 18 sati održat će se projekcije animiranih filmova.

– Obilježavanje svjetskog dana animacije krenulo je 2002. godine, a 28. listopad datum je kada je po prvi puta u Parizu 1892. izvedena javna projekcija animiranog filma. Festival Opatija po prvi puta se uključuje u obilježavanje, a u suradnji s Filmsko-kreativnim studijem VANIMA iz Varadždina prikazat će se najbolji uradci s njihovog VAFI – međunarodnog festivala animiranog filma. Animirani filmovi su prilagođeni djeci svih uzrasta, kazao je Aleksandar Monar iz Festivala Opatija.

Dan kasnije, u subotu 29. listopada mjesto radnje bit će Umjetnički paviljon Juraj Šporer, gdje će se od 11 sati održati posljednja ovosezonska pričaonica.

– Samo nakratko rastajemo se od zagrebačkog Teatra Poco Loco i njihovih pričaonica. Naime, na rasporedu je posljednja jesenska ”Priča mi se priča”, a pokolokovci će nas obradovati sa ”Cvilidretom”. Ulaz na projekcije u Kulturnom domu Zora u petak je slobodan, a ulaznice za pričaonicu ”Cvilidreta” u subotu mogu se po vrlo popularnoj cijeni od 10 kuna kupiti na blagajni sat vremena prije početka, kazao je Monar.

Pričaonica je namijenjena djeci od tri godine i starijoj, a ovog puta predstavit će se instrument viola. Priču izvode Marko Makovičić, Marko Movre, Dunja Fajdić, Zrinka Kušević i Petra Petrač, a za režiju i grafoskop zadužena je Renata Carola Gatica.

– Zbog obećanja koje mu je dala, kraljica mora Cvilidreti predati svoje dijete. No, on se ipak smiluje i obeća da će joj vratiti djetešce, ako ona pogodi njegovo ime. Zdeslav? Leopold? Zvonko? Miroslav? Eugenije? Albert? Degenije? Eustahije? Đuro? Mirko? Fedor? Koje bi moglo biti njegovo ime? Ako netko zna, neka hitno javi kraljici i neka obavezno dođe na priču Teatra Poco Loco i posluša kako cvili violina, dodao je Monar.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...