Početna - IZDVOJENO - Danas u 17 sati riječki vozači prosvjeduju zbog cijena goriva

Danas u 17 sati riječki vozači prosvjeduju zbog cijena goriva

Prosvjed vozača zbog previsokih cijena goriva, od čega najveći dio odlazi državi zbog raznih nameta, prerastao je u jedan od najvećih regionalnih pokreta posljednjih godina.

Brojni vozači u znak prosvjeda zaustavljali su svoje automobile i ostala vozila u dogovoreno vrijeme diljem regije, a do sada je u Srbiji te Bosni i Hercegovini odaziv građana bio izuzetno velik.

Takav prosvjed na rasporedu je ovog petka, 15. lipnja, i u mnogim većim hrvatskim gradovima, uključujući Rijeku. Iz neformalnih građanskih inicijativa pozivaju Riječane da se pridruže prosvjedu i u 17 sati zaustave svoje vozilo na prometnicama na deset minuta kako bi time iskazali svoje veliko nezadovoljstvo cijenama goriva.

Jedan od glavnih ciljeva u akciji #ugasimotor je primorati državnu vlast da svojom intervencijom spusti cijenu goriva ispod devet kuna po litri.

Pritom se ipak ističe da se u slučaju nailaska vozila hitne pomoći, vatrogasaca i policije zamoljuju prosvjednici za suradnju te da pomaknu svoja vozila kako bi interventnim službama omogućili prolaz i obavljanje svog posla.

Treba ipak pozvati na oprez prilikom zaustavljanja vozila, da se to napravi na preglednom mjestu, kako bi se smanjila mogućnost eventualne prometne nesreće, naročito na samom početku prosvjeda.

Foto: PROSVJED U BEOGRADU (SRDJAN ILIC/PIXSELL)

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Zvončarske grupe Općine Matulji se sastale s epidemiologom

Srijedu su se predstavnici Općine Matulji sastali sa predstavnicima zvončarskih grupa Općine Matulji kako bi razgovarali o nadolazećim pusnim danima ...