Početna - IZDVOJENO - Danas veliki konopaški susret u Matuljima
konopaši
web

Danas veliki konopaški susret u Matuljima

Veliki konopaški spektakl održava se danas u Matuljima s  početkom u 17:00 sati. Organizatori su sportske udruge Konopaši i Udruge veterana i dobrovoljaca domovinskog rata iz Matulja, a snage će odmjeriti najbolje ekipe iz Slovenije, Istre, Kvarnera i Baranje.

Mjesto okršaja je gornje igralište u centru Matulja, a vještinu potezanja špaga demonstrirat će Veterani i Gamsi iz Slovenije, Sv. Ivan, Učka-Cerovlje i Perojski konopaši iz Istre, USŠ Konopaš iz Darde i domaćini iz Matulja. Po završetku natjecanja biti će druženje uz nastup Zvonejskih kantura te besplatan fažol, dok će se pijača prodavat po vrlo popularnim cijenama, a program će voditi Valerio Benčić Vale.

Ekipa matuljskih konopaša već treću godinu zaredom najbolja je u Hrvatskoj, a prema riječima Miroslava Ivaničića, inače državnog suca, ovaj sport postaje sve organiziraniji i zanimljiviji široj javnosti.

Boje matuljskih konopaša posljednjih godina brane Darko Rumac, Denis Kalčić, Dalibor Saršon, Damir Marjanović, Valter Blažić, Edmond Maurel, Velimir Kranjac, Albert Govi, Emanuel Sušanj, Florijan Mohorovičić, Radovan Simčić, Dino Podobnik, Sreten Belašić, Davor Sirotnjak, Valter Kinkela, Mario Fajdetić, Zlatko Perger, uz stručno vodstvo Davorina Darišića te pod logističkom i organizacijskom paskom Berislava Kozulića (tajnik) i Miroslava Ivaničića (predsjednik).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...