Početna - IZDVOJENO - Dani Slavonije u Rijeci
dani-slavonije

Dani Slavonije u Rijeci

Ovaj su tjedan najavljeni  treći Dani Slavonije u Rijeci, koji će se održavati od 14. do 17. rujna 2016. godine pod pokroviteljstvom Grada Rijeke. Program događanja najavili su predsjednik Udruge branitelja proizvođača „Panonija“ Pavo Baotić, tajnik Udruge branitelja proizvođača „Panonija“ Nenad Kračun, predstavnik Udruge Slavonaca Opatije Marko Lovretić i predstavnik teatra Scena Alen Lorencin.

Kako su i rekli, ova se manifestacija sastoji iz tri dijela. U prvom sajamskom dijelu na Trgu 111. brigade predstavit će se tridesetak renomiranih proizvođača slavonskih autohtonih delicija i tradicijskih rukotvorina karakterističnih za zemljopisno područje Slavonije, Baranje i Srijema, uz nekoliko gostiju iz drugih dijelova Hrvatske.Na drugom dijelu manifestacije zamirisat će slavonska gastro ponuda te će zainteresirani moći saznati na koji se način pripremaju čvarci i domaći „zaboravljeni kolač“.

Treći dio je kulturni dio unutar kojeg će u srijedu 14. rujna nastupati tamburaši, a u petak 16. rujna KUD čime će se sve upotpuniti. U okviru ovogodišnjih Dana Slavonije u subotu 17. rujna odigrat će se i predstava „Tri jablana“ u izvedbi Gradskog amaterskog kazališta Županja u prostorima Botela.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...