Početna - IZDVOJENO - „Dani talijanske kulture“- koncert grupe „Il mio canto libero“ , prezentacija dječje knjige i izložba slika
koncert talijanski

„Dani talijanske kulture“- koncert grupe „Il mio canto libero“ , prezentacija dječje knjige i izložba slika

U uredu gradonačelnika Opatije najavljeno jr održavanja koncerta poznate i popularne talijanske grupe “Il mio canto libero” u opatijskoj Sportskoj dvorani Marino Svetković 23. listopada, u petak, s početkom u 20.30h. Ulaz je slobodan, a svi zainteresirani mogu doći bez potrebe za prethodnom rezervacijom mjesta.

Ta će grupa u čast legendarnog glazbenog tandema Lucio Battisti&Mogol, održati koncert u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, koji je prvi u nizu svojevrsne uvertire u turneju grupe koja u Italiji kreće u prosincu. Osim u Opatiji, Il mio canto libero održat će i koncert u Umagu, te Kopru.

„Il mio canto libero“ održat će koncert koji publika doživi vrlo emotivno, a  vraća je u doba pop glazbe koja je žarila i palila talijanskom pop scenom ’70. i ’80. ih godina prošlog stoljeća, čulo se danas na konferenciji.

Najavljena su i druga događanja koja se odvijaju u sklopu IV. izdanja manifestacije„Dani talijanske kulture“ (Giornate della cultura Italiana) što je  Generalni konzulat Italije u Rijeci organizira u okviru tradicionalne inicijative XV. izdanja Tjedana talijanskog jezika u svijetu (Settimana della lingua Italiana nel mondo) Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Italije.

Cilj manifestacije je promicanje talijanskog jezika i kulture izvan granica Italije.

Ovogodišnje izdanje, kao nastavak dugogodišnje suradnje s Gradom Opatija i Gradom Rijeka, ostvareno je u organizaciji s Pučkim sveučilištem u Trstu i Talijanskom unijom, uz potporu brojnih talijanskih i hrvatskih ustanova te medijskih kuća.

U sklopu manifestacije Dani talijanske kulture u Opatiji prezentira se i dječja knjiga, izdana na talijanskom i hrvatskom jeziku, koju prati i otvorenje izložbe slika autorice Sandy Uran.

Pietro Varljen, predsjednik Zajednice Talijana u Opatiji, Sandy Uran, autorica izložbe slika “Glazba i boja” – “Musica e colore“ i Melita Adany, autorica knjige za djecu ,,Moj prvi let” – “Il mio primo volo” najavili su drugi važan događaj koji se u Opatiji odvija u okviru spomenute manifestacije, a to je upravo promocija spomenute knjige koju će pratiti i postavljena izložba, koja će se ovom prigodom otvoriti učetvrtak, 22. listopada u 17.30 h u prostorijama  Zajednice Talijana u Opatiji (Vila Antonio).

O bandu “Il mio canto libero”

Bend, koji se sastoji  od 10 glazbenika,  predstavlja velika postignuća genija melodije Battistija napisane u tandemu s Mogolom. Riječ je o jedinstvenom visokokvalitetnom glazbenom i scenskom  doživljaju koji se prisjeća velikog umjetnika na putu punom emocija; “La canzone del sole”, ”E penso a te”, “I giardini di marzo” “Una donna per amico”… samo su neki od hitova koje je napravio i s kojima još uvijek sanjaju brojne generacije, a koje posjetitelje vraćaju u doba pop glazbe koja je obilježila  talijansku scenu dominantno ‘70. i ‘80. godina prošlog stoljeća.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...