Početna - IZDVOJENO - Dani Trsata 2016.

Dani Trsata 2016.

DANI TRSATA 2016. 19. – 24.04. 2016 Program

MOJ TRSAT 3 ” Iz trsatskih kuća”

U sklopu manifestacije Dani Trsata 2016. od 07. do 23. travnja u tajništvu Hrvatske čitaonice Trsat, na adresi Joakima Rakovca 33, prikupljajju se stari uporabni predmeti koji su nekad, ali i danas, dio života trsatskih obitelji. Predmeti će biti izloženi na prigodnoj izložbi ” Iz trsatskih kuća” , nedjelju 24. travnja. Svečano otvorenje je u 18.00 sati, a odvijati će se na dvije lokacije, u Čitaonici i nekadašnjoj trsatskoj Limarskoj radioni u Krautzekovoj ulici.
Na sudjelovanje pozvani su svi zainteresirani građani, posebice trsaćani, ali i oni čiji obiteljski korijeni potječu upravo iz ovog kraja. Predmeti se mogu donijeti osobno u vrijeme rada HČT za stranke, svaki radni dan od 09,00 do 11,00 sati te od 18,00 do 19,00 sati. Molimo sve sudionike da ostave svoje osobne podatke kako bi im predmete mogli vratiti.

DANI TRSATA 2016

 Predavanje

Srijeda 20.04.2016 u 19,00 sati Hrvatska čitaonica Trsat

Milka Šupraha-Perišić, knjižničarska savjetnica

voditeljica Službe nabave, obrade i zaštite Gradske knjižnice Rijeka

Predavanje uz PPT prezentaciju:

Knjižnice na Sušaku ( od 1930. do danas)

– u povodu otvaranja  Ogranka Trsat Gradske knjižnice Rijeka

 Sažetak

Predavanje će dati sliku grada Sušaka tridesetih godina 20. st. u vrijeme osnivanja Gradske biblioteke na Sušaku, jedne od prvih 5 javnih knjižnica Savske banovine osnovanih od strane gradskih vlasti i financiranih javnim novcem. Biti će riječi o uglednim i zaslužnim javnim osobama koje su obilježile politički i kulturni život Grada, od gradonačelnika Jurice Ružića, mlađeg, preko prof. Roića, Švalbe i Večerine do Nikole Polića, književnika i prvog ravnatelja Gradske biblioteke na Sušaku. Predavanje će obuhvatiti djelovanje Biblioteke na Sušaku u zgradi Hrvatskog kulturnog doma do formiranja jedinstvene ustanove Gradske biblioteke Rijeka čiji je bila najvažniji prethodnik. Spomenut će se zaslužne osobe za razvoj knjižnične djelatnosti kao i zanimljivosti iz rada Biblioteke. I na kraju, završit će se s iskazanim zadovoljstvom da na području Trsata Gradska knjižnica Rijeka otvara knjižnični ogranak koji će građanima sušačkog dijela grada Rijeke proširiti kulturnu ponudu, omogućiti i približiti svakodnevni pristup knjizi i svim knjižničnim uslugama.

21.travnja 2016.

DAN OSLOBOĐENJA TRSATA OD FAŠIZMA

71. godišnjica

U organizaciji HČT, SAB PGŽ, MO Grad Trsat

10,00 sati        Polaganje vijenaca i cvijeća na spomen obilježja antifašizma

uz nastup:

Gradske glazbe Trsat – Rijeka i Mješovitog pjevačkog zbora Hrvatske čitaonice Trsat

– ispred Osnovne škole Trsat

U organizaciji Hrvatske čitaonice Trsat i MO Grad Trsat

19,30 sati        Svečani koncert  povodom Dana oslobođenja Trsata

kolaž program – nastupaju:

Dijamant klasika

Goranka Tuhtan, sopran

Marin Tuhtan, tenor

Filip Fak, klavir

Mario Šimunović, gitara

Mješoviti pjevački zbor pod dirigentskim vodstvom maestra Vinka Badjuka

Kulturno-umjetnička udruga Dijamant klasika, sa sjedištem u Rijeci, nadaleko je poznata po svojim izvedbama kojima oduševljaja publiku od Primorja do Gorsko kotara. Česti su gosti značajnih manifestacija u organizaciji našig gradova i općina, a rado slušani i viđeni u većim turističkim središtima poput Opatije.

Ovom prilikom slušati ćemo ih u postavu

Goranka Tuhtan, sopran

Marin Tuhtan, tenor

Filip Fak, klavir

Mario Šimunović, gitara, a izvesti će djela i arije pretežito hrvatskih autora klasične glazbe.

Mješoviti pjevački zbor Hrvatske čitaonice Trsat -pod dirigentskim vodstvom maestra Vinka Badjuka djeluje u Hrvatskoj čitaonici već 121-u godinu. U studenom je proslavio visoku 120 obljetnicu, a nezaobilazan je sudionik na svim svečanim prilikama koje se obilježavaju na Trsatu. Nastupa i na raznim zborskim okupljanjima diljem Primorja, poput Naš kanat je lip u Poreču. Zbor ima raznolik repertoar uglavnom klasične glazbe i domaćih kompozitora, posebice Istre i Kvarnera.

  1. i 23. travnja SPORTSKI DANI

u organizaciji MO Grad Trsat

Četvrtak21. travnja

16,00 – 18,00 sati       Pikado turnir za umirovljenike – Klub umirovljenika Trsat

16,00 – 20,00 sati       Rukometni turnir za djecu (2004 godište) – Dvorana Mladosti

Petak 22. travnja

13,00 – 17,00 sati       Rukometni turnir za djecu (2004 godište) finale – Dvorana Mladosti

17,00 – 22,00 sati       Malonogometni Kup trsatskih kafića za odrasle – Dvorana mladosti

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kultura i umjetnost se vraćaju u punom sjaju: Virtuoz iz Matulja Zvjezdan Ružić objavio suradnju s književnikom Lukom Paljetkom

Jedna potpuno neočekivana suradnja, objavljena upravo na Svjetski dan glazbe, virtuoz iz Matulja, Zvjezdan Ružić još jednom donosi fantastičnu glazbenu ...