Početna - IZDVOJENO - Darivanje krvi na stadionu Kantrida
darivanjearmada
web

Darivanje krvi na stadionu Kantrida

Pod nazivom “Akcija koja život znači” Odsjek darivatelja krvi Crvenog križa, HNK Rijeka i Klub navijača Armada organiziraju akciju darivanja krvi u subotu (29. kolovoza od 9 do 13 sati u prostorijama HNK Rijeka na Stadionu Kantrida!

Na taj način, treću godinu zaredom, cilj je pridonijeti nastojanjima da se osiguraju dovoljne količine krvi i krvnih pripravaka za potrebe KBC-a Rijeka.

– Do ove akcije nam je posebno stalo. Volimo Rijeku, HNK Rijeka i želimo da se na navijače gleda na drugčiji način i da im damo jednu socijalnu dimenziju. Ovi navijači organiziraju jednu humanu akciju u kojoj pokazujemo kako svaki čovjek može biti nesebičan. Ovom akcijom dobili smo nove darivatelje krvi među mladima kojima su igrači uzor. Moramo znati da oko 55 posto stanoviništva može dati krv. Imaju sve potrebne karakteristike, a daje oko 2,5 posto. Želja je da preko mladih i sporta podignemo taj podatak za barem jedan posto – rekao je Ivo Vidotto, predsjednik Savjeta darivatelja krvi Crvenog križa.

Klub navijača Armada i ove će se godine odazvati akciji.

– Želim naglasiti da je ovo tradicionalna akcija, ne samo proteklih godina, već kroz cijelu povijest smo održavali akcije darivanja krvi. Pozivamo sve pripadnike i članove Armade, te navijače Rijeke, ali i ljude dobre volje da dođu na stadion Kantrida – ustvrdio je Denis Povh, tajnik Kluba navijača Armada.

Akciju darivanja krvi podržat će i igrači HNK Rijeka.

– Pozvao bi sve navijače Rijeke i sve građane da sudjeluju u ovoj akciji. Svi znamo koliko su potrebe za dozama krvi i ovom humanom gestom i činom možemo spasiti nečiji život – ustvrdio je Ivan Močinić.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...