Početna - IZDVOJENO - Defibrilator i u Gervaisu

Defibrilator i u Gervaisu

Donacija Lions kluba Opatija, od sredstava prikupljenih na Bečkom balu

 Lions club Opatija uručio je vrijednu donaciju, automatski vanjski defibrilator, Festivalu Opatija u Centru Gervais, gdje će defibrilator biti i smješten. Riječ je o donaciji za koju su sredstva prikupljena na prošlogodišnjem Bečkom balu. Sada slijedi drugi korak humane akcije, naglasio je predsjednik opatijskih Lionsa Damir Perman, obuka barem 300-tinjak Opatijaca kako defibrilator valja koristiti.

Obuka je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa već započela, prošloga je tjedna provedena za zaposlenike gradske uprave, a uslijedit će obuka i za zaposlenike drugih tvrtki kao i za sve zainteresirane građane, naglasio je zamjenik gradonačelnika dr.sc. Emil Priskić. On je podsjetio i da u Opatiji trenutno, s ovim novodoniranim za Centar Gervais, ima sedam defibrilatora: u JVP Opatija, Parku prirode Učka, Dvorani Marino Cvetković, u Domu za starije i nemoćne osobe Volosko, naravno u Hitnoj pomoći, a i gradonačelnik ima mali prijenosti defibrilator u službenom automobilu.

Ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković zahvalio je na donaciji i naglasio kako uskoro slijedi obuka zaposlenika Festivala o uporabi defibrilatora.

Podsjetimo, pravovremena primjena AVD-a (automatskog vanjskog defibrilatora) u slučaju iznenadnog zastoja srca u prve četiri minute povećava šansu za preživljenje za čak 70 posto. Stoga je iznimno važno imati dovoljan broj AVD-a u gradovima, kao i dovoljno pojedinaca koji su prošli obuku.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...