Početna - IZDVOJENO - “Delta – An Affluence of Art”- riječki film na Mostri
mostra
web

“Delta – An Affluence of Art”- riječki film na Mostri

“Delta – An Affluence of Art”, dokumentarac o grupi riječkih umjetnika nastao u produkciji riječkog “Filmaktiva” natječe se za nagradu ArTVision u popratnom programu 72. venecijanske Mostre.

Film prati skupinu devet umjetnika koji dijele radni prostor u zgradi IVEX u samom centru Rijeke. Milijana Babić, Tomislav Brajnović, Nemanja Cvijanović, Igor Eškinja, Fokus Grupa (Iva Kovač i Elvis Krstulović), MFK&AT (Marino Krstačić-Furić i Ana Tomić) i Sanja Stojković međunarodno su priznati umjetnici koji su izlagali u relevantnim galerijama diljem Europe, SAD-a i Kine. Prekarna, ali uzbudljiva pitanja o životu i radu umjetnika, dinamici svakodnevnice dijeljenja prostora s kolegama, kontakt s publikom i neizvjesna budućnost zgrade i cijele zone u kojoj se nalaze (a koja bi, po planovima, trebala postati novo gradsko središte) ključne su teme kojima se bavi film. Umjetnici stalno pitaju jedni druge i sami sebe o prirodi njihova odnosa: jesu li kolektiv ili tek skupina ljudi, koje zajedničke vrijednosti dijele, što ih povezuje: jednostavna potreba za radnim prostorom ili pak set zajedničkih ciljeva i pogleda na život.

Pored redatelja i scenarista Marina Lukanovića, na filmu su radili Marta Batinić (montažerka), Kristijan Vučković (snimatelj), Ana Jurčić (snimateljica tona), Josip Maršić (skladatelj), Zoran Medved (dizajner zvuka) te Igor Crnković (postprodukcija slike).

Film snimljen u sklopu projekta “ArTVision” na Mostri se natječe za nagradu za najbolji film između petnaest polusatnih dokumentaraca nastalih u okviru projekta u četiri jadranske zemlje: Italiji, Crnoj Gori, Albaniji i Hrvatskoj. Glavni hrvatski partner bila je Primorsko-goranska županija. Žiri čine renomirani talijanski stručnjaci Maria Giuseppina Troccoli (Uprava za film Ministarstva kulture), Fabio Sargentini (kustos), Giuseppe Ghigi (filmski kritičar), Roberto Pisoni (direktor televizije Sky Arte) i Antonello Tolve (kustos i povjesničar umjetnosti).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...