Početna - IZDVOJENO - Deseto izdanje cvjetne manifestacije Florijana
sajam cvijeća

Deseto izdanje cvjetne manifestacije Florijana

Tradicionalna, deseta po redu, jesenska cvjetna manifestacija, Florijana održat će se od 24. do 27. rujna na pješačkom mostu preko Rječine, ispred hotela Kontinental. Organizator manifestacije je Udruga Ideja Lux, uz pokroviteljstvo Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke.

Tradicionalna jesenska cvjetna manifestacija Florijana na mostu preko Rječine ugošćuje proizvođače cvijeća iz cijele Hrvatske. Predstavljaju se obrtnici, obiteljska gospodarstva, umjetnici i udruge, a uz velik izbor cvijeća nude se i delicije od voća i meda te ljekovitog bilja.
Cvjetni sajmovi poput Florijane, koja se ove godine održava po 10. put građanima pružaju raznovrsnu ponudu cvijeća te ujedno nude mogućnost dobivanja informacija o tome kako saditi, presađivati i održavati cvijeće, izravno od uzgajivača. Upravo zahvaljujući postupnoj ali kontinuiranoj edukaciji kroz cvjetne manifestacije na mostu, stjecanje vještina u sadnji, hortikulturnom uređivanju, grad je iz godine u godinu ljepši.
Andrija Vitezić, pročelnik Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke rekao je kako ga veseli vidjeti da se u ovu manifestaciju uključuju građani svih dobnih skupina, od djece do njihovih nona i da zajedno uživaju u ovoj cvjetnoj manifestaciji.
Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke istaknula je kako ova manifestacija potiče ljude na njegovanje hortikulturalnog izričaja te se sve više građana uključuje u uređenje svojih balkona i okućnica. Tako uređen, grad ostaje posjetitelju u sjećanju, a te se impresije dijele sa svijetom putem elektronskih medija, promovirajući grad.

U sklopu manifestacije održat će se i izložba na otvorenom čiji su autori članovi Udruge Ideja Lux, te profesori i učenici Graditeljske škole za industriju i obrt Rijeka.
KUD Baklje u ovogodišnjoj Florijani sudjeluje prvi put i to sa svoje dvije sekcije. U četvrtak, 24. rujna, nastupit će njihova muška klapa Flumen, a u petak, 25. rujna, bit će otvorena izložba njihove foto sekcije u baru Cukarikafe.
Također, u Graditeljskoj školi za industriju i obrt u četvrtak, 24. rujna, održat će se radionica izrade kreme od nevena.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...