Početna - IZDVOJENO - Detalji o ubojstvu oca dvoje djece na Rastočinama
policija-rotirka
ilustracija

Detalji o ubojstvu oca dvoje djece na Rastočinama

Još ćeš ti mene vidjeti, zaprijetio je Vinko Petek (74) Vladimiru Lakičeviću(54). Prijetnju je, nažalost, ostvario. U utorak oko 19 sati Vinko je na ulazu u neboder u riječkoj Ulici Rastočine 4 dočekao Vladimira i u njega ispucao nekoliko metaka.
Krvavog i s teškim ozljedama Hitna pomoć odvezla ga je u bolnicu. Nažalost, ozljede su bile preteške. Preminuo je.

– Nešto ovakvo se i moglo očekivati od susjeda Vinka. Uvijek je bio svadljiv i namrgođen te se po ponašanju isticao kao netko kome je potrebna stručna pomoć – suglasni su jučer bili stanari riječkog nebodera oko problematičnog susjeda.

Iako nitko od njih još ne zna točan razlog ubojstva, mnogi sumnjaju da se on krije u Petekovu neprimjerenom i vrlo učestalom dobacivanju susjedama u neboderu koji je inače sagrađen za vojna lica.

– On je često znao našim ženama iz ulaza dobacivati ružne komentare u prolazu, mnoge su se zbog toga požalile muževima, pa tako i Vladimirova supruga. Vlado je potom Vinka lijepo zamolio da to više ne radi, a ovaj ga je opsovao i zaprijetio mu – rekao nam je prijatelj ubijenog poduzetnika i oca dvoje malodobne djece.

Osim stanovnika nebodera, stanari su nam povjerili da je ipaknajviše trpjela ubojičina supruga, koju je zlostavljao.

– Nebrojeno puta je prijetio nesretnici, a ona je kroz zadnjih nekoliko godinaod lijepe, jake žene zbog stresa smršavjela do neprepoznatljivosti. Bili su pred rastavom braka i često se znala požaliti da je nasilan prema njoj, da jefizički i psihički maltretira te da joj prijeti – rekla nam je susjeda, koja je dobro upoznata s obiteljskom situacijom Petekovih.

Dodaje i da se ubojičina supruga žalila da su već tri puta išli na sudske rasprave, ali se nikako nisu mogli rastati iz, kako je rekla, financijskih razloga i raspodjele imovine. Inače, njihova odrasla djeca završila su medicinske škole i rade u Švicarskoj, otkuda su im često znali slati novac i pomagati im. Dok razgovaramo, bliska prijateljica Petekovih čudi se kako ubojici odavno nisu oduzeli oružje.

Otkad je Vladimir ubijen ne spavaju. Iako nitko od njih ništa nije vidio, pokušavali su se prisjetiti što više detalja tog kasnog popodneva. Vidno potreseni i uzrujani ispričali su nam kako su u trenutku ubojstva začuli tek nekoliko pucnjeva za koje su mislili da su obične petarde.

Vladimir je živio na 11., a ubojica na 13. katu. Navodno je, kažu susjedi, ubojica s balkona svojega stana ugledao žrtvu kako dolazi u zgradu. Spustio se u predvorje i prvo ga verbalno napao, a nešto kasnije i hladnokrvno ubio.

– Pucnjevi su bili glasni i, vjerujte mi, odmah sam pomislila da se radi o pucnjevima iz oružja te da oni dolaze iz obližnje streljane. Ovo je prestrašno, što se to počelo događati oko nas? Još sam u nevjerici – rekla nam je stanarka sa sedmog kata.

Dok gotovo svi od reda imaju zamjerke na ubojicu, pokojnog Vladimira ne prestaju hvaliti. Bio je, kažu, oličenje brižnog supruga, oca, ali i susjeda.

– Divan čovjek. Miran, pristojan, ljubazan, vrijedan, uvijek spreman pomoći svojem susjedu, ali i zastati te popričati s nama. Strašno je da se tako nešto dogodilo jednom takvom čovjeku i njegovoj obitelji. Ali tragedija je i u tome što društvo stalno okreće glavu kad se radi o problematičnim osobama, poput ubojice (inače bivše vojno lice JNA za kojeg je bilo očito da mu treba pomoć i da nije netko tko bi trebao imati oružje). Nitko se neće miješati i onda se desi ovako nešto – u nevjerici mašu glavama ožalošćeni stanari zgrade, koji su u srijedu u predvorju objesili papirić s riječima sućuti.

Shrvana supruga, inače odvjetnica, od šoka nije mogla razgovarati. Maloljetna kći sa stricem lica podbuhla od plača zamolila je za razumijevanje i mir.

Iz Županijskog državnog odvjetništva i policije doznajemo da je tijekom petka osumnjičeni bio na ispitivanju cijeli dan.

– Kriminalističku istragu nastavljamo i dalje, a čim bude gotova, bit će priveden – doznajemo iz PU Primorsko-goranske, piše 24 sata.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...