Početna - IZDVOJENO - Devet uspješno realiziranih projekata u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva
rplp3
foto: Grad Rijeka

Devet uspješno realiziranih projekata u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke početkom ovog tjedna prezentirano je devet uspješno realiziranih projekata u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva u 2015. godini, u čijoj je realizaciji učestvovalo 340 volontera te čitav niz predstavnika javnog i profitnog sektora. Poziv za predlaganje projekata za 2017. godinu bit će objavljen početkom studenog i bit će otvoren do kraja mjeseca.

 Riječki program lokalnog partnerstva (RPLP) omogućuje da se neposrednim sudjelovanjem građana i mjesnih odbora u suradnji s Gradom Rijekom brže i ekonomičnije urede manje javne površine, poput dječjih igrališta, drvoreda, cvjetnih gredica, neuređenih zelenih površina, manjih divljih deponija i slično. Ovaj jedinstveni program, u ovakvom se obliku provodi još od 2005.g. Na godišnjoj konferenciji Europske mreže gradova “Cities for children”  Riječki program lokalnog partnerstva 2011. g. ocijenjen je i proglašen jednim od najboljih europskih “primjera dobre prakse” između 60 prijavljenih projekta, na temu – unutrašnji i vanjski prostori prilagođeni djeci.

U okviru Programa u 2015. godini uspješno je realizirano devet projekata koji su danas prezentirani. Njihovi su voditelji dobili prigodne poklone, dok su istaknuti sudionici i članovi Povjerenstva za ocjenu projekata dobili Zahvalnice.

Događaju su prisustvovali pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu Grada Rijeke Mladen Vukelić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotea Pešić-Bukovac te velik dio pojedinaca koji su kroz svoj rad i donacije aktivno sudjelovali u provođenju ovih projekata:

  1. Projekt Udruga Društvo bez granica i Dren uz potporu Vijeća Mjesnog odbora Drenova – „Uređenje okoliša zgrade granice na Drenovi“
  2. Projekt Grupe građana Drenjulić – „Vježbamo i jedemo zdravo za zdravlje pravo“, 2. faza, Dječji vrtić Drenova
  3. Projekt Grupe građana Mirtići – „Veliki za malene“, 3. faza, Dječji vrtić Mirta
  4. Projekt Grupe građana i Vijeća roditelja OŠ Nikola Tesla – „Školski trg – privremeno uređenje Trga Ivana Klobučarića“, Osnovna škola Nikola Tesla
  5. Projekt Grupe građana Bombon – „Dvorište po želji djeteta“, 3. faza, Dječji vrtić Vežica
  6. Projekt Udruge za terapijsko jahanje Pegaz – „Uređenje terapijsko-rekreativnog prostora u Draškoj dolini“
  7. Projekt Vijeća Mjesnog odbora Pehlin – „Nasmiješi se, igra počinje“
  8. Projekt Vijeća Mjesnog odbora Podvežica – „Vježbom do zdravlja – uređenje zelene površine ispod Dječjeg vrtića Galeb“
  9. Projekt Grupe građana Potok – „Za igru s osmijehom, sigurno igralište po mjeri djeteta“, 3. faza, Dječji vrtić Potok

Iz proračuna Grada Rijeke za tu je svrhu izdvojeno ukupno 270.654,03 kune, a doprinos lokalne zajednice kroz ostvareni volonterski rad i donacije iznosi 185.679,16 kuna.

U 2016. godini u tijeku je realizacija pet novih projekata. Poziv za predlaganje projekata za 2017. godinu planira se objaviti 2. studenog 2016. na portalu Grada Rijeke i u Novom listu te će biti otvoren do kraja studenog ove godine.

Novouređeni javni prostori, gradski okoliš i mjesta za rekreaciju gradu Rijeci daju novo ruho i vrijedni su svake pohvale, a isto tako dobar su poticaj za daljnju brigu o zajednici kroz suradnju i stvaralaštvo.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održana Bela Nedeja

Još jedna godina Bele Nedeje privukla je u Kastav mnogobrojne goste i sve one željne zabave i druženja, vrijeme nije ...