Početna - GLAZBA - Dino Antonić osvojio Kastav i pobijedio na ČAnsonfestu

Dino Antonić osvojio Kastav i pobijedio na ČAnsonfestu

Na 16. izdanju festivala čakavske šansone, ČAnsonfest, već tradicionalno održanom na kastavskoj Crekvini, pobjedničkom ČAnsonom proglašena je skladba „Dota“ autora glazbe Damira Mičetića i Senke Laginje u izvedbi Dina Antonića. Antonić je svojim nastupom očarao publiku i žiri te je dobio nagradu i za najbolju interpretaciju.

Nagradu publike osvojila je Nevia Rigutto pjesmom „Piši mi ud Brusna“ za čiju je glazbu i stihove zaslužan Josip Orlando Hrvatin. Rigutto je dobila priznanje za najbolju zavičajnu šansonu.

“What a night! 😍 Pjesma “Dota” koju sam izvodio okrunjena je nagradom za najbolju šansonu ovogodišnjeg festivala, a meni je dodjeljena nagrada koja je najveće priznanje svakom pjevaču – nagrada za najbolju interpretaciju! Prepun sam dojmova i zahvalan do neba! Damir Mičetić i Senka Laginja hvala vam na povjerenju da iznesem vašu prekrasnu pjesmu i veselim se svim budućim pjesmama koje su ispred nas”, napisao je pobjednik na svom Facebook profilu.

DIno Antonić

Odluku o pobjedniku donio je stručni žiri u sastavu: Saša Matovina i Sanjin Mandičić, Željan Klaštera, Robert Grubišić i Albert Petrović.

Sanja Zubčić, Vjekoslava Jurdana, Smiljan Grbac te Rajka Jurdana-Šepić i Đurđa Grujičić nagradu o najboljim stihovima odlučile su uručiti Vjekoslavu Vjeku Aliloviću za pjesmu „Nis ja mlad jasen“ koju je izveo Mario Lipovšek Battifiaca.

Opatijac Duško Jeličić Dule sa svojom pjesmom “Inpatadori” osvojio je prestižno festivalsko izdanje priznanje i nagradu za najboljeg kantautora i šansonijera.

Preuzeto s: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Otvoren HoReCa Adria sajam

HoReCa Adria, vodeći sajam za opremanje turističkih i ugostiteljskih objekata, održava se u Sportskoj dvorani „Marino Cvetković“ od 20. do ...