Početna - IZDVOJENO - Dio prihoda od mjuzikla Mamma Mia! donirati će se za izgradnju plaže za invalide u Opatiji

Dio prihoda od mjuzikla Mamma Mia! donirati će se za izgradnju plaže za invalide u Opatiji

Najpoznatiji mjuzikl današnjice „Mamma mia!“ u izvedbi zagrebačkog kazališta Komedija dolazi na Ljetnu pozornicu 28. lipnja u 21.30 sati.

Mjuzikl „Mamma Mia!“ koji je na programu 28. lipnja na Ljetnoj pozornici imat će humanitarni karakter – dio sredstava od ulaznica donirat će se za izgradnju i uređenje plaže za invalide u Opatiji, najavili su na konferenciji za medije održanoj u Festivalu Opatija ravnatelj Ernie Gigante Dešković te predstavnici opatijskih Lionsa Frano Mika, Gordana Grgurina i Snježana Čačić.

– Najpoznatiji mjuzikl današnjice „Mamma mia!“ u izvedbi zagrebačkog kazališta Komedija dolazi na Ljetnu pozornicu 28. lipnja u 21.30 sati. Velike hitove planetarno popularnog sastava ABBA uz ansambl Zagrebačkog kazališta Komedija izvode posebno odabrane glazbene snage pod redateljskom palicom Igora Barberića i orkestrom kojim ravna Dinko Appelt. Renata Sabljak Vanda Winter, Đani Stipaničev, Damir Kedžo, Luka Nižetić i Mila Elegović tek su neki od glumaca koji se nalaze na popisu izvođača. Cijena ulaznice je za zonu A 120,00 te za zonu B 100,00 kuna, studenti i umirovljenici imaju popust, a u slučaju kiše mjuzikl će se održati sljedećeg dana na Ljetnoj pozornici, istaknuo je Gigante Dešković te kazao kako će se ovo rješenje prebacivanja izvedbe za sljedeći dan u slučaju kiše primjenjivati za sve gostujuće produkcije na Ljetnoj pozornici, osim Zucchera, koji drugi dan već ima dogovoren nastup.

Predsjednik Lions Kluba Opatija Frano Mika kazao je kako je ovo godina u kojoj Lionsi u svijetu slave 100 godina, u Hrvatskoj 25 godina te u Opatiji 20 godina djelovanja.

– Naše su djelatnosti usmjerene  na pomaganje potrebitima i u sklopu obilježavanja 20 godina sakupili smo preko 120 tisuća kuna u više od 25 održanih akcija. Izuzetno nam je drago što svjetski spektakl „Mamma Mia“ gostuje u Opatiji te će dio sredstava od prodaje ulaznica ići za izgradnju i uređenje plaže za osobe s invaliditetom. Na području Opatije nažalost nema takve plaže te smo odlučili da krenemo s akcijama prikupljanja sredstava za uređenje plaže i pristupa te ugradnje lifta, a Grad će odrediti lokaciju. Budući da se radi o pozamašnoj svoti koja je potrebna, akcija se nastavlja i nakon mjuzikla te pozivamo sve zainteresirane građane, poduzetnike i udruge da nam se jave, doniraju i pridruže se našoj akciji, kazao je Mika.

Snježana Čačić je istaknula kako su proslavu 20 godina opatijskih Lionsa spojili s gostovanjem Kazališta Komedija koji su odlučili svoju produkciju dovesti u Opatiju te u suradnji s Festivalom dogovorili ovu humanitarnu inicijativu.

Gordana Grgurina je naglasila kako Lions Klub Opatija dugo djeluje humanitarno na ovom području te pozvala građane Opatije i okolice da dođu u što većem broju te uživaju u mjuziklu i  ujedno podruže i ovu humanitarnu akciju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novo elitno naselje na Pavlovcu

Naselje Pavlovac, koje se zbog svoje lokacije smatra iznimno atraktivnim i elitnim dijelom grada, uskoro će dobiti proširenje od 28.500 ...