Početna - IZDVOJENO - Dječja bolnica Kantrida dobila besplatni bežični Internet, otovrena i otvorena igraonica za djecu i roditelje
wifi

Dječja bolnica Kantrida dobila besplatni bežični Internet, otovrena i otvorena igraonica za djecu i roditelje

Od ovog mjeseca besplatni bežični Internet, RIJEKA-FREE ACCESS dostupan je i na Odjelu za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu dječje dobi te Klinici za dječju kirurgiju, dječje bolnice Kantrida. Postavljeno je dodatnih 5 pristupnih točaka na Odjelu za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu dječje dobi i 7 pristupnih točaka na Klinici za dječju kirurgiju. Rezultat je to uspješne suradnje Grada Rijeke i KBC-a Rijeka.

Uvođenjem besplatnog bežičnog Interneta na navedene lokacije, broj pristupnih točaka na području KBC Rijeka – Dječja bolnica Kantrida povećan je na 23, dok je na području Grada Rijeke trenutno dostupno sveukupno 112 pristupnih točaka.

graonicu nazvanu “Kutak za zajednički trenutak” u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom Rijeka osmislili su djelatnici Dječjeg vrtića Rijeka, u okviru kojeg djeluje i vrtić u Dječjoj bolnici.

Pri KBC-u Rijeka, na lokalitetu Kantrida, godinama se u organizaciji Dječjeg vrtića Rijeka provodi program „U bolnici nisi sam“, namijenjen djeci predškolske dobi na liječenju u ovoj bolnici. Program provode odgojiteljice, i to u prostoru bolničkog vrtića pri Odjelu za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu, ali i na svim ostalim bolničkim odjeljenjima.

Krajem 2016. godine, odgojiteljice Snježana Šolaja i Maša Basara pokrenule su inicijativu za opremanjem igraonice u predvorju zgrade poliklinike, s ciljem da se djeci i njihovim roditeljima omogući kvalitetnije i kreativnije provođenje vremena pri čekanju na bolničke preglede.

Intervencijama u strukturi prostora i opremanjem poticajnim materijalima, dio predvorja poliklinike postao je ugodno mjesto za boravak i igru djece i roditelja, čime je učinjen značajan iskorak u humanizaciji bolničkog okruženja. Dok čekaju na pregled, djeca sa svojim roditeljima provode vrijeme na zanimljiv način: igraju društvene igre, slažu građevne materijale i slagalice, crtaju, čitaju slikovnice.

Igraonica za djecu i roditelje u predvorju poliklinike Dječje bolnice Kantrida, nazvana “Kutak za zajednički trenutak”, otvorena je jučer, u srijedu, 17. svibnja 2017. godine, javlja Grad Rijeka

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Pobjeda rukometašica Liburnije u Velikoj Gorici

Jučer su seniorke RL Liburnija iz Opatije u Velikoj Gorici odigrale zaostalu natjecateljsku utakmicu 2. HRL te uspješno otvorile novu ...