Početna - IZDVOJENO - Dječje gradsko vijeće Grada Opatije obilježilo 20 godina rada
Foto : Fiuman hr
Foto : Fiuman hr

Dječje gradsko vijeće Grada Opatije obilježilo 20 godina rada

Grad Opatija je među prvim gradovima u RH koji se još u svibnju 2000. godine dobrovoljno uključio u Akciju gradovi – općine prijatelji djece, a u studenom 2005. godine je stekao počasni naziv “Grad Opatija – prijatelj djece“.
Zadovoljavanjem propisanih kriterija Opatija je potvrdila da je već odavno grad koji je prijatelj djece, koji radi s djecom i za djecu i što je najvažnije, čuje što djeca poručuju. Glas djece od 2001. godine redovito i pažljivo slušamo i kroz rad Dječjeg gradskog vijeća. Od tada, do danas, kroz Dječje gradsko vijeće prošlo je 281 dijete, a imali smo 12 malih gradonačelnika, odnosno gradonačelnica.
Opatijsko je Dječje gradsko vijeće po mnogočemu jedinstveno u Hrvatskoj: pokrenulo je susret Dječjih vijeća još 2004. godine, potpisalo izjavu o suradnji s Gradonačelnikom Grada Opatije, jedino u Hrvatskoj ima svoj mali proračun od 12 tisuća kuna, članovi su Eurochild organizacije, aktivno sudjeluju u radu Ureda UNICEF-a Hrvatske i Vijeću za djecu Hrvatske. Rad opatijskog Dječjeg gradskog vijeća prepoznat je kao primjer dobre prakse na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Na svjetskom Summitu Gradova prijatelja djece održanom u organizaciji UNICEF-a u Kolnu 2019. godine Opatija se plasirala među pet finalista u kategoriji “Značajno sudjelovanje djece” te je svrstana među 20 najboljih svjetskih gradova prijatelja djece koji potiču inovativna i nadahnjujuća rješenja i projekte za poboljšanje dječjih prava na lokalnoj razini.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na otvorenju opatijskog Adventa

Paljenjem lampica na božićnoj jelki ispred opatijske gradske tržnice svečano je otvoren opatijski advent, a zajedno su ih upalili opatijski ...