Početna - IZDVOJENO - Dječje radionice u sklopu Matejne 2013.
Radionice Viškovo

Dječje radionice u sklopu Matejne 2013.

Već smo najavljivali pregršt događaja koja će se odigravati u sklopu Matejne 2013. gdje će sudjelovati razne Udruge i kulturno-umjetnička društva s područja Općine Viškovo.
Tako je i Udruga roditelja “Pokrenimo se” organizirala razne radionice koje će se odvijati u sklopu Matejne, točnije 21. i 22. rujna. Radionice će započeti nakon završenog 1. halubajskog krosa, a sve će se odvijati na platou ispred zgrade općine, od 14-18 sati.
U subotu, na prvom štandu, izrađivat će se sove od kože – kažu da sove donose sreću, stoga ovdje igra veliku ulogu i simbolika jer na taj način, uz “sretne” sove poželimo sreću i našim osnovnoškolcima u njihovom radu i djelovanju. Na drugom štandu bit će izloženi radovi koje su djeca izrađivala tijekom ljeta.
U nedjelju, u istom terminu i na istom mjestu odvijat će se radionce koje će obuhvaćati šivanje i kreiranje u kojima će djevojčice izrađivati vrećice za kupovinu.
Isto tako, izloženi dječji radovi moći će se kupiti po promotivnim cijenama, a sve u cilju sakupljanja sredstava koje će pomoći radu Udruge.

Osim toga, već smo vas obavještavali o EKO vrtu u kojemu su djeca samostalno posadila i obrađivala razne biljke i cvijeće, a u taj projekt, kako je najavila predsjednica Udruge, gđa Božana Kezić, uključit će se i OŠ “Sveti Matej” Viškovo, a o samome projektu EKO vrta donosimo više nakon Matejne.

Cilj ovih radionica je druženje i upoznavanje djece s kvalitetnijim i kreativnijim načinom provođenja slobodnog vremena, generalnom poboljšanju kvalitete života i boljih popratnih sadržaja koji uključuju izvanškolske aktivnosti, poput ovih kreativnih radionica. Stoga pozivamo sve roditelje i djecu da se pridruže radionicama i djelovanju Udruge, a nikako ne propustite vidjeti radove koje su djeca načinila samostalno. Sigurni smo da su vrijedni divljenja, jer, kako glase stihovi jedne poznate dječje pjesme: “…kad se male ruke slože, sve se može, sve se može…”

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Crekvini se danas sade mlada stabla kestena

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac podijelio je vijest na svojoj službenoj Facebook stranici kako se danas sade mlada stabla kestena na ...