Početna - IZDVOJENO - Dječje radionice u sklopu Matejne 2013.
Radionice Viškovo

Dječje radionice u sklopu Matejne 2013.

Već smo najavljivali pregršt događaja koja će se odigravati u sklopu Matejne 2013. gdje će sudjelovati razne Udruge i kulturno-umjetnička društva s područja Općine Viškovo.
Tako je i Udruga roditelja “Pokrenimo se” organizirala razne radionice koje će se odvijati u sklopu Matejne, točnije 21. i 22. rujna. Radionice će započeti nakon završenog 1. halubajskog krosa, a sve će se odvijati na platou ispred zgrade općine, od 14-18 sati.
U subotu, na prvom štandu, izrađivat će se sove od kože – kažu da sove donose sreću, stoga ovdje igra veliku ulogu i simbolika jer na taj način, uz “sretne” sove poželimo sreću i našim osnovnoškolcima u njihovom radu i djelovanju. Na drugom štandu bit će izloženi radovi koje su djeca izrađivala tijekom ljeta.
U nedjelju, u istom terminu i na istom mjestu odvijat će se radionce koje će obuhvaćati šivanje i kreiranje u kojima će djevojčice izrađivati vrećice za kupovinu.
Isto tako, izloženi dječji radovi moći će se kupiti po promotivnim cijenama, a sve u cilju sakupljanja sredstava koje će pomoći radu Udruge.

Osim toga, već smo vas obavještavali o EKO vrtu u kojemu su djeca samostalno posadila i obrađivala razne biljke i cvijeće, a u taj projekt, kako je najavila predsjednica Udruge, gđa Božana Kezić, uključit će se i OŠ “Sveti Matej” Viškovo, a o samome projektu EKO vrta donosimo više nakon Matejne.

Cilj ovih radionica je druženje i upoznavanje djece s kvalitetnijim i kreativnijim načinom provođenja slobodnog vremena, generalnom poboljšanju kvalitete života i boljih popratnih sadržaja koji uključuju izvanškolske aktivnosti, poput ovih kreativnih radionica. Stoga pozivamo sve roditelje i djecu da se pridruže radionicama i djelovanju Udruge, a nikako ne propustite vidjeti radove koje su djeca načinila samostalno. Sigurni smo da su vrijedni divljenja, jer, kako glase stihovi jedne poznate dječje pjesme: “…kad se male ruke slože, sve se može, sve se može…”

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...