Početna - IZDVOJENO - Do 4. svibnja produljena zabrana rada ugostiteljskih objekata, trgovina i javnih okupljanja
Rijeka-view-2

Do 4. svibnja produljena zabrana rada ugostiteljskih objekata, trgovina i javnih okupljanja

Stožer civilne zaštite RH donio je oduku da se mjere ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja u svrhu sprečavanja širenja zaraze koronavirusom produljuju do 4. svibnja.

Radi se o produžavanju mjera koje vrijede od 19. ožujka, a u prvom se redu odnose na izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje dva metra u zatvorenom prostoru i jednog metra na otvorenom prostoru.

Također, i dalje vrijedi zabrana održavanja svih javnih događaja i okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu, kao i obustava rada u djelatnosti trgovine, osim prehrambenih trgovina, drogerija, pekarnica, kiosaka, drogerija, ljekarni i nekih drugih specijaliziranih trgovina.

Poseban rad tržnica reguliran je drugom odlukom, donesenom 8. travnja, i nije ograničen datumom, već se posebni rad vezan uz vrijeme trajanja proglašenja epidemije koronavirusom.

Stožer civilne zaštite RH donio je odluku da zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj vrijedi sve dok postoji ozbiljan rizik od širenja koronavirusa. Izmjenama postojeće odluke omogućuje se da na prijedlog Županijskog stožera civilne zaštite, Nacionalni stožer može ukinuti mjeru napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje pojedine županije ili dijela županije, što znači da na za kretanje na tom području više ne bi bila potrebna e-propusnica. Nacionalni stožer može pak ukinuti mjeru za područje dvije ili više županija. Dođe li do omogućavanja većeg kretanja stanovništva, Stožer civilne zaštite RH može na prijedlog Županijskog stožera ili Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo odrediti provođenje dodatnih epidemioloških mjera.

Donesene su i odluke kojima se do 18. svibnja produljuje zabrana prelaska graničnih prijelaza, do kada će vrijediti i odluka o graničnim prijelazima preko kojih se odvija tranzitni promet.

Grad Rijeka

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Lovran prikupljanjem pismenih ponuda

Natječaj za prodaju nekretnina možete pogledati OVDJE.