Početna - IZDVOJENO - Do subote je otvorena izložba Morane Kvaternik „Putevima bajkerskog srca“
izlozba
web

Do subote je otvorena izložba Morane Kvaternik „Putevima bajkerskog srca“

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka u petak 24. srpnja 2015. u Galeriji Juraj Klović, pripremilo je samostalnu izložbu fotografija Morene Kvaternik pod nazivom „Putevima bajkerskog srca“. Prateći bajkere na njihovim putovanjima ona je dio njih, stoga svoj angažman doživljava u potpunosti, upravo ta angažiranost i uronjenost u ono što radi i ono o čemu nam govori svojom umjetnošću, doprinosi kvaliteti i žestini njezinih uradaka.

Slike nastaju u procesu istraživanja i kreacije, bilježenjem impulsa sredine, energije osjetilnosti. Iako se prikazuju ljudi na putu, u pokretu, njihov izraz najčešće je smiren i izravan, često s pogledom u kameru. U izložbenom prostoru također je izložen i pravi stari motor koji je danas oldtimer. Oko motora nalaze se mnoge simbolične stvari vezane za motoriste, a zaokružuju cijelu priču izložbe.

Morena Kvaternik rođena 1965. godine u Rijeci, a već duži niz godina bavi se fotografijom. Članica je Foto kluba Rijeka od 2010. godine te je samostalno izlagala i sudjelovala na nekoliko nacionalnih i internacionalnih izložbi. Izložba će se moći pogledati od 24. 7. do 1. 8. 2015.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...