Početna - IZDVOJENO - Događanja uoči ulaska u EU

Događanja uoči ulaska u EU

Kao što smo i najavili prošli tjedan, ovoga tjedna donosimo Vam program događanja u Opatiji uoči ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Ono što će se sutra događati vrijedno je dolaska na liburnijsku rivijeru, a posebno pravim zaljubljenicima  u “stara” vozila, popularne oldtimere.

Dakle, sutra, 25. lipnja, oko 15 h očekuje se dolazak 45 Rolls Royce oldtimera na opatijski mul u sklopu ture kroz Alpe od Austrije do Hrvatske koja starta iz Beča. Promenadu prekrasnih oldtimera dočekujemo u organizaciji Grada Opatije i veleposlanstava Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH. Svi zainteresirani pozvani su da dođu i vide ova prekrasna vozila koja će se na mulu zadržati sve do srijede ujutro, kada će napustiti Opatiju.

U 20,30 h u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji očekuje nas koncert u organizaciji Festivala Kvarner, a u sklopu EU projekta Glagolica-a european musical language. Program koncerta predstavlja biblijska priča iz renesansne Hrvatske: Judita (Judith). Ovu povijesnu priču, žrtvu jedne mlade dame imenom Judita, utjelovila je Katarina Livljanić, i to ne samo utjelovljenjem same Judite, već i svih ostalih likova koji se pojavljuju u ovoj priči.  Uspješnost u izvođenju različitih uloga u istome komadu uspijeva zahvaljujući širokom spektru vokalnih nijansi, a pratit će je fantastični glazbenici Norbert Rodenkirchen (flauta, dvojnica) i Albrecht Maurer (vionina, lirica).

Cijene ulaznica su: 150,00/190,00/230,00 kn ili (prigodno) 20,00/25,00/30,00 EUR.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prikupljanje božićnih drvaca na prostoru Grada Opatije

Nakon proteka božićno-novogodišnjih blagdana Komunalac d.o.o. organizirano prikuplja božićna drvca. Molimo građane da božićna drvca odlože pokraj vlastitog  spremnika za ...