Početna - IZDVOJENO - Dogodilo se….16. travnja
vremeplov

Dogodilo se….16. travnja

Danas je 106 dan u godini. Do kraja godine je još 260 dana.

1922.- Potpisan je Rapallski ugovor kojim se odbacuju teritorijalne pretenzije i uspostavljaju razvrgnuti između Njemačke i Sovjetskog Saveza.

1943.- Dr. Albert Hofmann otkrio je psihodelični utjecaj LSD-a, polusintetske droge iz porodice triptamina. Hofmann je LSD sintetizirao još 1938. godine radeći u laboratoriju, no tek pet godina kasnije tijekom jednog eksprerimenta mala količina tekućeg LSD-a pala mu je na kožu i apsorbirala, što ga je navelo da nastavi s proučavanjem.

1972. – Američka svemirska letjelica Apollo 16, s ljudskom posadom lansirana je iz Svemirskog centra John F. Kennedy prema Mjesecu. Posada je unatoč kvaru na motoru zapovjednog modula, koji je gotovo doveo do otkazivanja misije prije slijetanja na Mjesec, uspješno letjelicu dovela na površinu Zemljinog satelita te je tijekom boravka na njemu obavila brojne zanimljive eksperimene i prikupila mnogo uzoraka tla.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...