Početna - IZDVOJENO - Dolazak grupe turista iz mađarskog Balatonfureda
Opatija

Dolazak grupe turista iz mađarskog Balatonfureda

Zbog lokalnih problema poput zatvaranje dijela glavne plaže i loše prometne regulacije ovogodišnja sezona u Opatiji nije bila sezona kakva će se spominjati u budućnosti.

Da zbratimljenost gradova nije samo formalnost, pokazuje niz primjera suradnje Opatije i njezinih zbratimljenih gradova na svim razinama od gospodarske, kulturne, sportske i turističke…

Tako već prva grupa od pedesetak gostiju iz mađarskog Balatonfureda stiže, prema najavama, u Opatiju sredinom rujna; sljedeća grupa dolazi koncem mjeseca. Među njima su u članovi folklornog ansambla koji će svojim nastupom počastiti goste Opatije, ali i njezine građane, izvedbom programa s autohtonim plesovima i nošnjama, te tako predstaviti i kraj iz kojeg dolaze.

Nakon njih, početkom listopada stiže još jedna, veća grupa turista gdje se očekuje dolazak preko stotinjak gostiju na Opatijsku rivijeru, upravo u vrijeme održavanja „Marunade“. Bit će smješteni u opatijskim hotelima, no iskoristili su održavanje ove dugogodišnje, izvorne i zanimljive manifestacije u Lovranu, „Marunade“ kako bi tijekom odmora posjetili Opatijsku rivijeru.

Posjete mađarskih grupa turista iz zbratimljenog grada Opatije – Balatonfureda, prekrasnog grada bogate povijesti i arhitekture, također odmarališta smještenog na obali Balatona, odvijat će se do konca godine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...