Početna - IZDVOJENO - Dolazi najhladnija zima u zadnjih sto godina
Zima

Dolazi najhladnija zima u zadnjih sto godina

Koliko god da je ljeto bilo vruće, vrlo brzo će nam stići osvježenje, i to ne bilo kakvo osvježenje, već osvježenje stoljeća.

Naime, stručnjaci za meteorologiju prognoziraju da će Europa ove godine biti suočena s jednom od najhladnijih zima u posljednjih sto godina. Ruska radio stanica Glas Rusije izvijestila je da Europi prijeti “zima stoljeća”.

Njemački stručnjak za meteorologiju Dominik Jung ističe da mu je “već sada hladno samo od proučavanja meteoroloških karata i modela”.

“Moguće je da ćemo ove godine biti suočeni s najhladnijom zimom u posljednjih sto godina”, kazao je za Glas Rusije te istaknuo da će, prije svega, siječanj i veljača biti obilježeni jako niskim temperaturama te da bismo na zatopljenje mogli čekati sve do travnja.

Kao razlog za ovakve prognoze naveo je arktičke struje koje dopiru do Europe, kao i nižu aktivnost Sunca.

E sad, ako je vjerovati stručnjacima onda bi bilo najpametnije dobro se pripremiti za nadolazeću zimu te jednostavno čekati hoće li se prognoze stručnjaka ostvariti. Ono što vam možemo poželjeti jest da imate “toplu” zimu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...