Početna - GASTRO KUTAK - Domaća čokoladna granola
granola-musli

Domaća čokoladna granola

Vrijeme pripreme: 2 sata uključujući vrijeme hlađenja
Vrijeme kuhanja: 5 minuta
Ukupno vrijeme: 2 sata 5 minuta
Za cca 10 pločica (barova)

SASTOJCI:
1/4 šalice maslaca
1/4 šalice meda
1/3 šalice pakiranog smeđeg šećera
2 šalice zobi (za brzo kuhanje)
1 šalica hrskavih rižinih žitarica
1/2 čajna žličica vanilije
2 žlice mini čokolade

UPUTE:
U velikoj zdjeli, promiješajte zajedno zob i rižine žitarice. Staviti na stranu. U malom loncu, rastopiti maslac, med i smeđi šećer zajedno na srednje visokoj toplini dok ne dođe do mjehurića. Smanjite toplinu i kuhajte 2 minute. Ulijte u vaniliju i promiješajte. Ulijte preko suhih sastojaka i dobro izmiješajte kako biste navlažili sve sastojke. Ulijte u lagano podmazanu malu posudu za jelo (otprilike 12x8x1) i pritisnite da se spoje u debljinu. Posipajte mini čokoladnim mrvicama i lagano pritisnite. Neka se hlade na radnoj plohi na sobnoj temperaturi dva sata. Zamotajte u pergament ili plastičnu foliju i pohranite na sobnoj temperaturi.

Napomene: ako vaši granola barovi ne ostaju zajedno kad ih izrežete, možda niste kuhali smjesu dovoljno dugo, ili ste ih pretvorili u tanke ili ih niste dovoljno stisnuli zajedno. Stavite ih u hladnjak na 20 minuta i to bi trebalo pomoći da ih zadržite zajedno (nemojte ih dugo držati tamo, inače će postati super tvrdi). Sljedeći put kad ih napravite, pokušajte kuhati još 15 sekundi.

https://www.facebook.com/laurenslatest/videos/1444354452293979/

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Festival čokolade trajat će cijeli prosinac

Gradonačelnik Ivo Dujmić na svom Facebook profilu najavio je dobre vijesti, Opatija Advent ipak će se održati. “Bez obzira na ...