Početna - IZDVOJENO - Dominik Brnčić iz Opatije član Vijeća za djecu RH

Dominik Brnčić iz Opatije član Vijeća za djecu RH

Vijećnik XII. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije Dominik Brnčić, učenik 8. razreda OŠ “Rikard Katalinić Jeretov” postao je član Vijeća za djecu RH, Odlukom Vlade Republike Hrvatske koja je stupila na snagu 1. travnja ove godine.
Vijeće za djecu savjetodavno je tijelo Vlade Republike Hrvatske, prvi puta osnovano 2008. godine. U posljednja tri saziva Vijeća za djecu, djeca uključena u rad Društva “Naša djeca” Opatija, Dječji forum i Dječje gradsko vijeće ( Karlo Škorić, Petra Deranja i danas Dominik Brnčić) bili su birani i predstavljali glas djece Hrvatske.
Grad Opatiju i DND Opatija svojim aktivnim sudjelovanjem u radu Savjetodavnog odbora za dječju participaciju Ureda UNICEF-a Hrvatske te na međunarodnom planu u Dječjem vijeću Eurochild organizacije promoviraju Jan Galić i Petra Deranja.
U godini u kojoj se obilježava 20 godina rada i postojanja Dječjeg gradskog vijeća ovo je još jedna potvrda kvalitete rada na području zagovaranja i promicanja dječjih prava i aktivnog dječjeg sudjelovanja u lokalnoj zajednici.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...